Aalt Guliker

NSC promoveert naar Hoofdklasse

25 mei 2019 om 16:35 Sport

NIJKERK De spanning stond erop, maar uiteindelijk wist NSC deze prima te benutten. Ze wonnen afgetekend met 6-1 van SDV Barneveld en zijn daarmee kampioen van de eerste klasse. Volgend jaar keren de Nijkerkers terug naar de Hoofdklasse.

In de eerste helft heerste NSC aanvankelijk en kwamen ze terecht op voorsprong via Yordi Grovenstein. Toen tekende SDV Barneveld ineens de 1-1 aan door Rico Kuijt. NSC was het spoor even kwijt, maar met de ruststand van 1-1 kon het alle kanten op.

Direct na rust pakte NSC via Grovenstein op 2-1 en toen doelman Van Binsbergen van SDV Barneveld rood kreeg, was de opdracht eenvoudig. Het werd snel 3-1 door Mauro Peters en toen was het duel beslist. NSC speelde het duel geslepen uit en profiteerde optimaal van de extra ruimte. Grovenstein, Mark Fennebeumer en Tristan Wallet gaven het kampioenschap extra glans door de eindstand op 6-1 te zetten.

NSC is daarmee de terechte kampioen van de eerste klasse D en daardoor zal het nog lang onrustig blijven op de NSC-Burcht