Hans den Haan met het schilderij
Hans den Haan met het schilderij "Cirkel van leven en dood" Hans den Haan

Hans den Haan deelnemer Nijkerkse atelierroute op Hemelvaartsdag

23 mei 2019 om 14:15 lokaal Deel je nieuws

Op Hemelvaartsdag is er weer de Nijkerkse atelierroute. U kunt die dag de ateliers van ruim vijftig Nijkerkse kunstenaars bezoeken. Een mooie gelegenheid om dat wat er in en rondom Nijkerk zoal aan kunstzinnigs wordt gemaakt te bewonderen. Schilderijen en tekeningen, maar ook foto’s, beelden, keramiek, sieraden, glas in lood, zelfgemaakte tassen, metaalbewerking, noem maar op. U kijkt uw ogen uit. En vooral ook kunt u de kunstenaars ontmoeten en eventueel aan de tand voelen.

 U kunt zelfs een heuse Art Battle tussen twee kunstenaars zien: Hanz-Art en Wiele. Dat wordt een “spetterend verfduel”. Ga kijken, maar blijf op afstand met al dat gespetter. Of kom in een regenpak.

Hans den Haan doet het iets rustiger aan. Hij toont alleen maar zijn laatste schilderijen en tekeningen. Samen met Emmy Schultz, die foto’s exposeert en kunst in gemengde technieken.

Den Haan maakt magisch realistisch werk. Daarbij fantaseert hij er danig op los, zoals hij zelf zegt. “Ik richt me op fantasiebeelden, die spontaan bij me opkomen,” zegt hij. Zo komt hij tot bijzondere combinaties van objecten, dieren, landschappen en andere zaken. Een verfijnde realistische techniek is voor hem erg belangrijk. “Het moet er wel een beetje goed uit zien,” zegt Den Haan.

De foto’s van Emmy Schultz zijn inmiddels een fenomeen. Bijzondere dingen uit de natuur of in de stad worden op kunstzinnig wijze op de foto gezet, zoals bomen, boombast, bladeren, reliëfs in het zand en bijvoorbeeld oude grafstenen overwoekerd met korstmos. Het is een kwestie van de juiste compositie, uitsnede, belichting en sfeer. Emmy drukt de foto’s zelf af op fine art paper. Daarnaast vormen de foto’s soms voor haar een inspiratiebron voor kunstwerken op papier.

Op Hemelvaartsdag is huize Den Haan omgetoverd tot een museum. Iedereen krijgt weer tekst en uitleg, als hij of zij dat wil. “We weten er altijd wel een mooi verhaal van te maken,” zegt Den Haan.

Het is zeker de moeite waard om Hans den Haan en Emmy Schultz op te nemen in uw kunstminnende tocht door Nijkerk.

Op http://atelierroutenijkerk.blogspot.com kunt u de folder van de atelierroute Nijkerk downloaden met daarop alle kunstenaars en adressen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie