Afbeelding
Kees van den Heuvel

Echtpaar Van Wessel-van Esveld zestig jaar getrouwd

27 mei 2019 om 15:00 lokaal

NIJKERKERVEEN De heer en mevrouw Van Wessel-van Esveld waren maandag 27 mei precies zestig jaar getrouwd. Om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren, bezocht burgemeester Gerard Renkema de jubilarissen die middag.

Het echtpaar woonde vroeger in dezelfde straat (Schoolstraat) in Nijkerkerveen. Na het schaatsen in Holkerveen zijn ze samen naar huis gefietst. Meneer ging kort daarna voor een jaar naar Suriname (militaire dienst/landmacht). Hij vroeg haar of ze konden corresponderen (met toestemming van de ouders!). Aldus geschiedde, Volgens meneer hadden ze dus 'schriftelijke verkering' en het is daarna 'aan' gebleven.

Meneer heeft zijn hele leven in het timmerwerk gezeten. Jarenlang heeft hij bij de firma Kroon gewerkt. Op enig moment is hij een doe-het-zelf zaak begonnen, later is daar een verhuurbedrijf bijgekomen. Dit alles onder de naam Van Wessel Beheer B.V. Zijn zoon zat ook in de zaak, maar is vorig jaar september tot hun grote verdriet op 58-jarige leeftijd overleden. Het echtpaar heeft nog een dochter. Kleinkinderen zijn er niet.

Meneer heeft 25 jaar gebadmintond en doet nu aan koersbal. Mevrouw heeft nooit aan sport gedaan en heeft geen echte hobby's. Zij kampt met de ziekte van Parkinson. Vroeger hebben ze heel Europa doorgereisd.

Het 60-jarig huwelijksjubileum wordt in kleine kring gevierd. 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie