Daisy van de Veen Kampioen
Daisy van de Veen Kampioen Marieke Duits

Daisy van de Veen regiokampioene turnen

12 mei 2019 om 11:40 Sport/sport Deel je nieuws

Nijkerk- Dat Daisy van de Veen afgelopen zaterdag een topdag had blee wel tijdens de regiofinale turnen in Ede. De Excelsior turnster mocht zich na de winst van het goud Regiokampioene turnen van het seizoen 2018-2019 noemen. In totaal wisten elf turnsters zich te plaatsen voor deze finale. Tevens waren er nog twee finalisten die meededen aan de districtsfinale deze dag in Hengelo.

Misha van Engelenburg kwam uit bij de instap D2 en wist deze deze dag een keurige wedstrijd te turnen en werd tiende in het klassement. Yade Lans turnden in de Pupil 2 D2, ook zij liet goede oefeningen zien en behaalde zelfs de eerste score op de balk, zij werd elfde in het klassement.

Lieke Dijksterhuis en Fay van Essen kwamen beide uit bij de Pupil 1 D2. Beide dames hadden helaas vallen van balk maar knokte zich op de andere toestellen terug in de top tien wat resulteerde in een zesde plaat voor Dijksterhuis en een achtste plek voor van Essen.

Kampioen

Daisy van de Veen en Femke Veer turnde in de Jeugd 2. Daisy turnde zich op brug en vloer naar een eerste plaats, en op balk en sprong werd zij tweede, op dat moment kon haar het goud niet meer ontgaan en werd zij de kampioen van jeugd 2. Veer turnde ook een uitstekende wedstrijd maar moest helaas op balk twee vallen incasseren, wel werd zij eerste op sprong en in het klassement behaalde zij een uitstekende vijfde plaats.

Marit van Arkel en Nikki de Graaf turnden bij de senioren. Voor beide dames hun laatste wedstrijd bij Excelsior. Van Arkel turnde goed en met een derde plek op sprong werd zij tiende in het klassement. De Graaf liet keurige oefeningen zien, helaas een lelijke val met in turnen op balk, wat toch de zenuwen liet op komen en wat helaas tijden de oefening zorgde voor een val en hierdoor een podium plek aan haar neus voorbij ging, zij werd keurig vijfde in het klassement.

Katie van de Veen, Britt Reitsma en Nora van de Bunt kwamen uit bij de junioren. Van de Bunt was doorgestroomd als reserve turnster en turnde erg goed, zij behaalde een twaalfde plaats. Van de Veen had niet haar dag en werd dertiende. Reitsma turnde erg sterk maar helaas op balk twee vallen wat haar deed kelderen in het klassement.

Districtsfinale

Lisa Reijersen en Nathalie Theebe turnden in Hengelo de districtsfinale van de 4e Divisie.

Reijersen turnden een erg sterke en stabiele wedstrijd, helaas een eis niet gekregen waardoor zij als tiende eindigden in dit zeer sterke deelnemersveld.

Theebe komt uit bij de Junioren en liet een goede wedstrijd zien, ook voor haar was de balk niet haar beste vriend zij moest het toestel twee keer verlaten waardoor zij kelderde in het klassement en drieëntwintigste werd deze dag.