Kees van den Heuvel

Veensche Boys snakt naar het einde van het seizoen

12 mei 2019 om 08:20 Sport

NIJKERKERVEEN  Het woord 'Winnen' lijkt niet meer in het woordenboek van het eerste elftal van Veensche Boys te staan. Ook tegen de nummer tien, IJFC, ging de ploeg uit Nijkerkerveen verloren. In IJsselstein werd met 3-2 verloren. Daarmee nadert Veensche Boys langzaam maar zeker de kritieke grens van het spelen van promotie/degradatiewedstrijden, terwijl de Blauwe Helden tot eind 2018 nog meestreden om het kampioenschap.

In IJsselstein kreeg de ploeg uit Nijkerkerveen al gelijk een knock-out uitgedeeld. Na slechts dertien seconden zat de bal er al in. Stefan Fredriksen verloor de bal en na mooi voorgeven kon Isenia de bal in het net schieten. Een zichtbaar gefrustreerd Veensche Boys ging volop in de aanval, maar de scherpte leek ver te zoeken. Uiteindelijk na meer dan een half uur spelen werd alsnog de 1-1 op het scorebord gezet. Rody Buitenhuis zette de bal knap voor en Danny Brouwer hoefde de bal er slechts in volle vaart in te schuiven. Drie minuten voor de rust was er opnieuw een hoofdrol voor Rody Buitenhuis. Hij werd gevloerd in het strafschopgebied en Kevin Hols was dodelijk bij de nemen van de penalty (2-1).

Na rust zou de druk worden opgevoerd, maar Veensche Boys kwam nog maar zelden in de buurt van de goal van de tegenstander. IJFC kende vervolgens geen mededogen en de blauwgestreepte ploeg kon met twee mooi uitgespeelde goal het verschil maken door de nummer 7.