Sparta Nijkerk strandt in halve finale

8 mei 2019 om 23:20 Sport

NIJKERK Het is Sparta Nijkerk woensdagavond niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de districtsbeker. De Nijkerkers leden een 3-1 nederlaag tegen DUNO D en zijn daarmee uitgeschakeld.

Het duel werd gespeeld in Wageningen, omdat DUNO D niet beschikt over een lichtinstallatie op het hoofdveld. Dat zou een voordeel voor de Nijkerkers moeten zijn, want nu werd gespeeld op kunstgras in plaats van natuurgras. Hier bleek echter weinig van want de 'thuisploeg' was in de eerste helft duidelijk de betere partij. Rond de vijftiende minuut kregen beide ploegen een goede kans om de score te openen, maar Manuel Hoogewoning redde bekwaam en Oskar van Logtestijn vond doelman Stefan Reynders op zijn weg. Even later maakte Christan Gondu alsnog de 1-0. De Nijkerkers bleven tegenvallende presteren en na slordig balverlies van Leon Broekhof kon Anass Aamri alleen op het doel af en de 2-0 scoren.

Na de pauze waren de aanvallende bedoelingen van Sparta Nijkerk beter te zien, maar het ging te slordig om het DUNO D echt lastig te maken. Toen Giovanni Scharrenberg na een kwartier de 3-0 aantekende, was het duel dan ook beslist. Er kwam nog wel een slotoffensief, maar dit was niet overtuigend genoeg. Jerry Geurtsen wist nog wel de 3-1 aan te tekenen, maar het verlies kon niet worden afgewend. De, ondanks de concurrerende wedstrijd van Ajax,  ongeveer honderd meegereisde supporters keerden net als de selectie teleurgesteld naar huis.

Zoals vaker deze woensdagavond is het behalen van de finale daarmee verkeken, maar Sparta Nijkerk kan zich nog wel richten op het behalen van het kampioenschap. Zaterdag in Wierden tegen SVZW zal het dan wel allemaal een stukje beter moeten.

advertentie
advertentie