Sparta Nijkerk verspeelt dure punten

4 mei 2019 om 21:54 Sport

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. Ze bleven op eigen veld tegen DETO Twenterand steken op 1-1 en verloren daarmee de koppositie in de Hoofdklasse. Staphorst heeft nu evenveel punten, maar een beter doelsaldo.

Het laag geplaatste DETO was niet aar Nijkerk gekomen om open huis te houden en hielden veel spelers 'achter de bal.' Omdat de Spartanen niet in allerbeste doen staken, werd het een moeizaam duel. Zeker toen Kai Wesselink namens de gasten fraai de 0-1 aantekende. Sparta Nijkerk liet voor eigen publiek te weinig zien en maakte niet echt aanspraak op de gelijkmaker.

In de rust werd er in de kleedkamer waarschijnlijk veel gepraat en met Janic Makizodila en Oskar van Logtestijn als invallers moest het in de tweede helft gebeuren.  De druk van de Spartanen werd groter en nadat Va Logestijn eerste een open kans miste, tekende hij uit een voorzet van Makizodila wel de 1-1 aan. Het offensief nam toe, maar het bleef moeilijk om gaten te vonden in de defensie van DETO. Dat lukte dus ook niet meer en werd het 1-1.

Twee punten verlies in de titelstrijd en de koppositie wordt nu gedeeld met Staphorst, wat een beter doelsaldo heeft. Er komen nu nog spannendere weken aan voor de Nijkerkers, maar dit geldt ook voor Staphorst én Excelsior'31. En in de wachtkamer zitten AZSV en ACV ook nog op het vinkentouw.

advertentie
advertentie