Afbeelding
Jeroen van der Veer

Live: Koningsdag in Nijkerk en Amersfoort

27 april 2019 om 07:00 lokaal

NIJKERK Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren Koningsdag 2019 in Amersfoort. Namens Nijkerk presenteert een speciaal gevormd team zichzelf en onze stad aan de koninklijke familie. Daarnaast zijn er in Nijkerk veel activiteiten die we volgen. Beleef alles mee in deze liveblog van Stad Nijkerk.

13.30 uur Koningsdag 2019 in Amersfoort is ten einde. Deze liveblog wordt nu gesloten, maar kijk voor het Nijkerkse Koningsdagnieuws nog de hele dag op StadNijkerk.nl. Meer foto's zien? Bekijk dan het fotoalbum.

12.46 uur Helaas! Team Nijkerk heeft niet de regioquiz gewonnen. Maar het team werd tweede en dat is ook een knappe prestatie! De winnaar is Team Leusden. 

12.42 uur Team Nijkerk is door naar de finale van de regioquiz, spannend! Zet hem op Team Nijkerk!

12.31 uur Team Nijkerk is begonnen aan de regioquiz en krijgt hulp van Prinses Ariane en Prins Floris.

12.00 uur Tijdens het Koningsontbijt in de kantine van voetbalvereniging Veensche Boys heeft het zeemanskoor Nijkerks Welvaren een ode gebracht aan oud-clubgenoot en Ajacied Donny van de Beek. Ze zongen: 'Hee, Van de Beek, we nemen nog een borrel, voor we varen gaan.'

11.59 uur Nijkerkerveen heeft het al vijftien jaar zonder optocht op Koningsdag moeten doen, maar de rentree vandaag was een groot succes. Heel veel karren en vooral kinderen namen deel aan de rondrit door het dorp. Bekijk hier de foto's.

11.57 uur Een grote eer voor Hanna Noort uit Nijkerk! Zij ging in Amersfoort in gesprek met koningin Máxima.

11.46 uur Op een groot scherm volgen de Hoevelakers de gebeurtenissen in Amersfoort.

11.20 uur Ze hebben hun plekje op de tribune inmiddels gevonden, heel veel succes Team Nijkerk! (video)

11.06 uur Team Nijkerk is zich aan het voorbereiden op de reqioquiz! De oranjepakken worden aangetrokken en het team heeft er zin in. 

11.00 uur Waar Amersfoort al maanden op wachtte, is nu gebeurd. Koning Willem-Alexander en zijn familie zijn aangekomen in de Keistad. 

10.53 uur In Hoevelaken genieten de senioren al van een gratis tompouce en een kopje koffie, aangeboden door De Zonnebloem. 

10.28 uur Wil je meer foto's zien van Koningsdag in Nijkerk en van Team Nijkerk? Bekijk dan ons fotoalbum

10.11 uur Team Nijkerk is onderweg naar Amersfoort. Ondanks de regen stapten de bikkels op de fiets! 

10.05 uur De matjesmarkt in Nijkerk is in volle gang. Al lijkt het wel wat rustiger te zijn dan voorgaande jaren. 

10.00 uur Maak jij een mooie foto tijdens Koningsdag? Stuur ‘m in via dit uploadsysteem!

09.58 uur Weer of geen weer, het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps hield vanochtend de traditie gewoon in stand! Vanaf de toren van de Grote Kerk waren vanochtend de mooiste klanken te horen.

09.30 uur De koninklijke familie loopt vandaag 1075 meter door de Amersfoortse binnenstad. De route werd op 4 februari bekendgemaakt. Kijk hier voor een gedetailleerde beschrijving.

09.00 uur Nog even en ze gaan van start: Team Nijkerk. Dit team vertegenwoordigt Nijkerk zo meteen tijdens de regioquiz voor de koninklijke familie in Amersfoort. Lees  hier meer over het team.

08.30 uur Wat kost dat nou, zo’n Koningsdag in Amersfoort? De gemeente Nijkerk betaalt in ieder geval een flink bedrag mee. En dat riep de afgelopen maanden best wat vragen op. Lees hier het artikel hierover.

08.00 uur Voor liefhebbers van het koninklijk huis hebben we iets leuks. De redactie heeft een quiz gemaakt, met algemene én lokale Oranje-vragen. Speel ‘m nu hier.

07.45 uur Ook in Hoevelaken barst vandaag het oranjefeest los. Lees ons artikel om te zien waar je vandaag kunt feesten.  

07.25 uur De oranjefestiviteiten gingen vrijdagavond in Nijkerk van start met het Oranjeconcert van het streekmannenkoor. In de Grote Kerk in Nijkerk genoten zo'n driehonderd belangstellenden van koor, samenzang en diverse solo's. Bekijk hier de foto's.

07.15 uur Benieuwd wat er vandaag in Nijkerk te doen is? Bekijk dan hier het programma van Koningsdag 2019.

07.00 uur Welkom bij de liveblog van Stad Nijkerk! Vanaf dit moment houden we jullie op de hoogte van alles wat er in Amersfoort rond en op Koningsdag 2019 gebeurt met de Nijkerkse delegatie. Ook volgens we het lokale Nijkerkse Koningsdagnieuws.

Bron video: Harry Koelewijn 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie