NSC wint ook van DTS'35

21 april 2019 om 01:21 Sport

NIJKERK NSC heeft zaterdag in de titelstrijd een lastige horde genomen door met 0-1 te winnen bij DTS'35 in Ede. Voor zover er nog twijfel was, is het nu zeker dat alleen nog maar hoeft te worden gekeken naar Bennekom.

Vanaf het beginsignaal liet NSC zien dat zij hoger op de ranglijst staan dan DTS'35. De ploeg uit Ede, derde in de stand, had alle moeite om de NSC-ers van het lijf te houden. Toch waren ook zij wel enkele keren gevaarlijk, maar het beste spel kwam van de zijde van de Nijkerkers.

Dat leidde pas na de rust tot de verdiende 0-1. Zoals zo vaak was Yannick Cornelisz de man van de assist, dit keer netjes afgerond door Redouan Hazzat. Vervolgens kreeg Kevin van Essen een enorme kans om het duel te beslissen, maar de doelman redde knap. Daarna zette de thuisploeg aan, ook omdat het spel van NSC minder werd.

De counters van NSC bleven scherp, maar DTS'35 was het dichtst bij de gelijkmaker. In de blessuretijd kopte de Edese spots echter in vrije positie naast, zodat NSC het duel winnend afsloot. Omdat ook Bennekom won, blijven beide ploegen het enorm spannend maken en kijkt iedereen al uit naar het onderlinge treffen op 11 mei.

advertentie
advertentie