ARJEN GERRITSMA

Late winst Sparta Nijkerk op Urk

21 april 2019 om 01:29 Sport

NIJKERK Niets leek een overwinning in de weg te staan voor Sparta Nijkerk halverwege het duel op Urk. De thuisploeg vocht zich echter terug en pas in blessuretijd wisten de Spartanen alsnog de winst te pakken: 2-3.

De goede vorm van Sparta Nijkerk etaleerden zij in de eerste helft tegen Urk. Daarbij geholpen door doelman Richard Strijker, die een bal van Bryan Burgerhout simpel liet glippen: 0-1. Burgerhout was later de man van de assist bij de treffer van Rob Diderik en zo was het halverwege de eerste helft al 0-2. Het leek een eenvoudige middag te worden, maar na de thee kwam de thuisploeg als herboren terug.

Urk ging de strijd aan en haalde daarmee Sparta Nijkerk uit het spel. Toen scheidsrechter Berben na een kwartier de thuisploeg een strafschop cadeau deed, was het Riekelt Jan Brands, die de spanning terugbracht. Nog geen tien minuten later stond het zelfs 2-2 door Hessel Snoek en leek Sparta Nijkerk tegen puntverlies aan te lopen.

Aanvoerder Donny van der Wal dacht daar anders over en soleerde in de blessuretijd door de Urkse defensie en scoorde beheerst de 2-3. De winnende treffer werd uitbundig gevierd binnen en buiten de lijnen, want er waren heel veel Nijkerkse supporters meegereisd. Sparta Nijkerk blijft door de overwinning koploper in de Hoofdklasse met nog vier competitieduels te spelen.