Afbeelding
Olaf Wijnants

Concert Jesus Christ Superstar in de Kruiskerk

19 april 2019 om 07:10 lokaal

NIJKERK Grootkoor The Voice Company geeft zaterdag 20 april een concert in de Kruiskerk in Nijkerk. Daar vindt de uitvoering plaats van Jesus Christ Superstar, van de Engelse componist Andrew Loyd Webber. Oorspronkelijk geschreven als rockopera, later omgezet naar musical en film en het koor brengt het muziekwerk nu uit als concert. 

Anneke Martini

Dirigent Robert Bakker heeft het muziekstuk geschikt gemaakt voor zijn koor, samen met drie solisten. Bakker begon op zijn vierde met pianospelen en gaf al een jaar later zijn eerste concert. Hij koos voor een opleiding aan het Sweelinck Conservatorium en in 2000 kreeg hij in een Engelse broodjeszaak het idee een eigen koor op te richten, The Voice Company.

CONCERT The Voice Company is voor iedereen die graag zingt en de leeftijden van het ruim tweehonderd leden tellende, Nijkerkse koor lopen dan ook flink uiteen. De koorleden repeteren elke woensdagavond en gaven al optredens in Nederland en meerdere keren in het buitenland. Robert Bakker licht het komende concert toe: ,,Het resultaat is intens en energiek geworden, maar ook ontroerend en verstild. De muziek is op veel plekken veel warmer en daardoor toegankelijker geworden. Door het ontbreken van een begeleidingsband wordt de zang veel intenser beleefd." De totale begeleiding wordt namelijk door de dirigent zelf op de vleugel gespeeld.

LIJDENSVERHAAL De drie jonge solisten Jorrit de Vries, Maarten Redeker en Matthijs Schelvis volgden verschillende muziekstudies. Jorrit slaagde voor zijn musicalopleiding in Haarlem, Maarten voor lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium en Matthijs voor klassieke zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Robert Bakker vervolgt: ,,Deze verscheidenheid, samen met de grote koorklank, zorgt voor een boeiend klankspectrum. De akoestiek van de Kruiskerk is bij uitstek geschikt om ten volle van dit klankspectrum te genieten. Het gaat hier om een groots, uniek evenement dat eenmalig zal plaatsvinden. Beleef het lijdensverhaal op een speciale manier op een speciale dag, namelijk Stille Zaterdag. Het wordt een middag om nooit te vergeten."

KAARTEN Het concert 'Jesus Christ Superstar' op zaterdag 20 april in de Kruiskerk begint om 16.00 uur. Toegangskaarten zijn te verkrijgen voor 20 euro, aan de deur op de dag zelf. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via telefoonnummer 0320 244 202 en via www.hetvoicecompanykoor.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie