NSC soepel langs hekkensluiter

14 april 2019 om 00:52 Sport

NIJKERK NSC had zaterdag weinig moeite tegen Enter Vooruit. Na een goede start was het gat snel geslagen en het was aan afnemende scherpte te wijten dat de eindstand slechts 0-3 was. Een prima overwinning in de strijd om het kampioenschap.

Al  na vijf minuten scoorde NSC de 0-1 via een benutte strafschop van Yannick Cornelisz. Na die opsteker beet de thuisploeg beter van zich af en het duurde even voordat NSC daar het goede antwoord op vond. Toen dat lukte na een half uur, was het de man in vorm, Yordi Grovenstein, die het verschil maakte. Eerst een mooie solo met prachtig schot en later een prima afronding van een voorzet door Mauro Peters: 0-3.

Na de rust was NSC minder scherp en kwam ook Enter Vooruit enkele keren gevaarlijk door. Ondanks goede kansen voor onder andere Grovenstein en Termelez bleef de stand 0-3. Een regelmatige en goede overwinning en daarmee houdt NSC de titelkansen in eigen handen. Bennekom won ook (1-2 bij Go Ahead Kampen), dus het blijft spannend aan kop in de eerste klasse.