Jesper van Dunschoten en Nick van de Grootevheen.
Jesper van Dunschoten en Nick van de Grootevheen. Robin Sandberg

Boerenmaandag krijgt eigen muzieknummer

10 april 2019 om 09:23 lokaal

NIJKERK Jesper van Dunschoten (Invisto) uit Nijkerkerveen en Nick van de Grootevheen (Hityes) uit Putten zijn beide 24 jaar en ze hebben nog iets gemeen; ze zijn allebei dj en draaien bij feestcafé Xero of Bubbels.

Daarnaast heeft het tweetal ook een eigen feest: 'Stapelgek'. Tijdens het feest bepalen de feestgangers wat er wordt gedraaid, door plasticbekers te stapelen in een koker met een bepaald genre. De twee dj's hebben intussen in 1,5 jaar tijd zestien edities gedraaid en worden intussen ook buiten Nijkerk geboekt om een feestje te bouwen. Dit jaar hebben zij de kans gekregen om zelfs op Gelderpop, 6 juli in Voorthuizen, een feestje te bouwen met hun concept.

Naast de feesten als stapelgek, de feesten in Bubbels en de feesten in Xero zoeken de jongens het nu hogerop door een eigen nummer te maken: over Boerenmaandag. ,,Boerenmaandag is het meest legendarische feest van Nijkerk en we vonden dat deze dag geëerd moest worden met een speciaal nummer". Ze hebben het nummer tijdens hun laatste Stapelgek-editie laten horen aan het publiek en dat beviel goed. ,,Na één keer het refrein te hebben gehoord, zong iedereen al mee", zegt Jesper trots. De tekst en de beat hebben Van Dunschoten en Grootevheen zelf gemaakt en ingesproken.

Om ervoor te zorgen dat het nummer op Boerenmaandag overal te horen is, hebben zij het nummer al naar iedere dj in Nijkerk gestuurd. Dinsdagavond waren beide dj's te gast bij radio A1 en hebben zij het nummer voor het eerst aan het grote publiek laten horen.

Het nummer is binnenkort ook te vinden op Facebook. ,,Ook volgt er nog een leuke videoclip", aldus Van Dunschoten.
Bron video: Robin Sandberg.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie