Afbeelding
Kees van den Heuvel

Dit is er de komende week te doen in Nijkerk

10 april 2019 om 07:11 lokaal

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is te vinden in onze online agenda.

11 april 2019

Nijkerk

Inloopspreekuur Ervaar het OV
14:00 Frieswijkstraat 99
Hulp bij het reizen met het met het openbaar vervoer reizen, voor mensen die onzeker zijn, omdat ze lang niet meer met de bus of trein hebben gereisd. Op het inloopspreekuur in de bibliotheek beantwoorden OV-ambassadeurs vragen.

Lezing Unesco Wereldboekendag
19:30 Frieswijkstraat 99
Stichting Read to Grow geeft een gratis presentatie in de bibliotheek. Zij leggen uit wat Unesco Wereldboekendag inhoudt en hoe zij daar als stichting aan bijdragen. Vanwege de Unesco Wereldboekendag zamelt de bibliotheek tot en met dinsdag 23 april, Frans- en Engelstalige jeugdboeken in voor de stichting.

Lezing en proeverij: zomerse wijnen
19:30 Gasthuisstraat 2
Gerwin Poolen, vinoloog en eigenaar van Wijnhandel Slijterij de Moor uit Nijkerk maakt geïnteresseerden wegwijs in de wereld van de zomerse wijnen. Deelnemen kost 15 euro, maximaal twaalf deelnemers en vooraf aanmelden via www.vu-nijkerk.nl.

12 april 2019

Nijkerk

Workshop 'tekenen is ontdekken'
9:30 Frieswijkstraat 99
Tekenen is een manier om contact te maken met kinderen. Het helpt bij de sociaal-emotionele ontwikkeling en kan de ontwikkeling van taal en rekenen ondersteunen. Marie-Jeanne Wijnbeek begeleidt (groot)ouder en kind (1,5 tot 4 jaar) tijdens deze workshop. Opgave: www.bibliotheeknijkerk.nl.

Hoevelaken

Filmcafé Darkest Hour
20:15 De Brink 10
Vrijdag 12 april is de film Darkest Hour te zien in de Stuw. Een Britse biografische film over Engeland in de Tweede Wereldoorlo en een blik op het leven van Winston Churchill. Genomineerd voor maar liefst zes Academy Awards en winnaar voor de beste acteur. Kaartverkoop 7 euro via www.bibliotheeknijkerk.nl of in de bibliotheek.

13 april 2019

Nijkerk

Tweedehands kinderkledingbeurs Small Small
13:00 tot 16:00 Holkerstraat 36
Tafels vol met tweedehands kinderkleding, een kans om de lente- of zomergarderobe van de kinderen weer even goed aan te vullen. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de stichting 'Vrienden van Judah Mahama'. Meer op Facebook: /kkbsmallsmall.

Actie Lionsclub tegen Kinderkanker
13:00 tot 17:00 Plein
Lions Club Nijkerk lakt op 12 en 13 april nagels in het Landelijke Lions Actie-Weekend. Zij ondersteunen de Stichting Semmy (www.stichtingsemmy.nl), die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker. Tegen een vrije gift kan iedereen nagels laten lakken.

Passiemuziek in de Fontein
16:00 ds. Kuypersstraat 2
Zeker in de barok was het lijden van Christus een geliefd thema voor componisten. Dat het lijdensverhaal zich goed leent voor prachtige koorstukken, laat het vocaal ensemble Cappella Fontana horen in een gevarieerd programma onder de titel 'Gepassioneerde passiemuziek'. Toegang 8 euro, tot 14 jaar gratis.

Halve van Nijkerk
17:00 Plein
Lustrum-editie Halve van Nijkerk met, in beperkte oplage, een T-shirt ontworpen met de 'skyline' van Nijkerk. Alle parcoursen worden aangepast om het voor de lopers nog beter te maken en de vijf kilometer start deze editie als laatste starten: de 5K NightRun. Het Plein wordt omgebouwd tot een feestelijke 'arena'. Inschrijven via www.halvevannijkerk.nl.

Uitvoering zeemanskoor Nijkerks Welvaren
20:00 tot 22:30 Westkadijk 10
Voorjaarsconcert zeemanskoor Nijkerks Welvaren in Het Engelse Plein van Brasserie Kade 10. Het koor treedt op en daarna valt te swingen op de muziek van de eigen 'Welfare' band met muziek uit de jaren '60 en '70. Kaarten 7,50 euro in de voorverkoop bij slijterij Maaike (op het Wheemplein), bij de koorleden en via pr@zeemanskoornijkerk.nl.

Hoevelaken

Repairclub Hoevelaken
14:00 tot 16:00 De Stuw, De Brink 10
De Repairclub Hoevelaken komt weer bijeen; tegen een kleine vergoeding kunnen bezoekers een defect apparaat meenemen dat door de vrijwillige reparateurs ter plekke wordt nagekeken. Inclusief koffie.

Paasconcert
19:00 Westerdorpsstraat 69
In de dorpskerk een Paasconcert met de opening door dominee Nap. Aan het concert werken mee het Gemengd koor 'De Lofstem' onder leiding van dirigent Warno Ruting; kinderkoor 'De Jonge Lofstem' onder leiding van Anne van Wilgenburg en Kees de Vreugd; organist Kees de Vreugd; operazanger John Shuffle uit Amerika; dwarsfluittist Tehila de Vreugd en Hannah van Dooren op panfluit.

14 april 2019

Nijkerk

Donkervoorts in Nijkerk
10:00 Molenplein 7
Een Donkervoort is een handgemaakte Nederlandse sportauto en rond 10.00 uur verzamelen meer dan dertig Donkervoorts zich bij Italian Restaurant Alberto's op het Molenplein. Rond 11.00 uur vertrekken de leden voor de tourrit. 's Middags vanaf 15.00 uur een tweede kans bij restaurant Moeke, het eindpunt van deze dag.

Hoevelaken

Old Bones Blues band
14:00 Zuiderinslag 2
Sportcafé De Slag in Hoevelaken vormt het decor voor een optreden van de Old Bones Blues band. De vier muzikanten van de band spelen bekende oldtimers en eigen nummers. Het live optreden is gratis bij te wonen.

15 april 2019

Nijkerk

Walk and Talk; Passie voor werkzoekenden
9:30 Frieswijkstraat 99
Maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij de bibliotheek. Marie-Jeanne Wijnbeek helpt deelnemers op weg om hun passie te ontdekken. Na deze inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Deelname is gratis.

Mantelzorgcafé: Ouderenmishandeling
14:30 Oranjelaan 56-58
Maandag 15 april is er weer een mantelzorgcafé bij Prins Heerlijk. Ditmaal zal Fenneke Fredrikze van het Gebiedsteam Centrum, op verzoek van mantelzorgers zelf, iets komen vertellen over ontspoorde mantelzorg en ouderenmishandeling. Voor meer informatie: Sigma, 033-2474830.

Workshop: Wat te doen om beter te slapen?
19:30 Frieswijkstraat 99
Melissa Smit-Mater, Oefentherapie Cesar Nijkerk geeft tijdens deze workshop uitleg over welke oorzaken er zijn voor een slechte nachtrust. En wat iemand zelf kan doen en wat hij of zij beter niet kan doen voor een goede nachtrust. In 2018 was deze workshop heel populair dus snel aanmelden wordt aanbevolen: www.bibliotheeknijkerk.nl

16 april 2019

Nijkerk

Zintuigen van vogels en bijzonder gedrag
19:30 Frieswijkstraat 99
Waardoor ziet een roofvogel acht keer zo scherp als een mens? Hoe komt het dat een duif zijn eigen nestplaats weer terugvindt als deze duif honderden kilometers ver in een vrachtauto verplaatst wordt? Wim Smeets neemt luisteraars in deze lezing mee in de wondere wereld van vogels. Deze lezing is een samenwerking tussen de Bibliotheek Nijkerk en IVN. Opgeven kan via de site van de Bibliotheek: www.bibliotheeknijkerk.nl

Thema-avond 'Samengestelde gezinnen'
19:30 Moorselaar 69
Gebiedsteam Nijkerk en Stiefgoed Amersfoort organiseren een thema-avond over 'Samengestelde gezinnen'. Steeds vaker melden zich samengestelde gezinnen die in problemen zijn geraakt. Dat is niet verbazend gezien het feit dat het aantal samengestelde gezinnen snel toeneemt en tweederde van deze gezinnen binnen 5 jaar uit elkaar valt. Deelname is gratis, aanmelden via preventie@gtnijkerk.nl of sigrid@stiefgoed.nl.

17 april 2019

Nijkerk

Mamacafé
10:00 Frieswijkstraat 99
Jonge moeders die zich afvragen of ze alles wel goed en doen of hoe andere moeders dingen aanpakken, zijn welkom op woensdagochtend in de even weken om 10.00 uur in het Mama Café.

Hoevelaken

Groei en Bloei paasworkshop
19:30 Hogebrinkerweg 45
Onder leiding van Vera de Boer een decoratief Paasbloemstuk maken. Aan de hand van een voorbeeldstuk, kan men naar eigen inzicht aan de slag gaan. Voorjaarstakken, voorjaarsbloemen, passend blad, mos, kievitseitjes, veertjes, etc. liggen klaar. Men dient zelf een scherp mesje, draadtang, lijmpistool met patronen en snoeischaar mee te nemen. Voor het vervoer is een doos of kratje en een vuilniszak handig. Kosten: 26,50 euro. Aanmelden: bloemschikkenbijgroeienbloei@gmail.com of tel. 06-40903656.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie