Sparta Nijkerk VR1
Sparta Nijkerk VR1 Hans Stam

Sparta Nijkerk VR1 weer stapje dichter bij titel

6 april 2019 om 22:25 Sport/sport Deel je nieuws
Een mooie zaterdag voor de vrouwen van Sparta Nijkerk. Al voor de wedstrijd wist het dat concurrent SDC Putten 3 punten had laten liggen en dat het dus de mogelijkheid had om verder uit te lopen op de buren. Er moest dan wel gewonnen worden van sc Klarenbeek VR2. Dat lukte vrij gemakkelijk; de 4-0 einduitslag, de 9e overwinning op rij voor Sparta Nijkerk, was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Leeuwin van de Week Loes van Norden zette de wedstrijd in gang, waarna al snel duidelijk werd dat Sparta Nijkerk niet veel te duchten had van de vrouwen uit Klarenbeek. In de 17e minuut opende Eline Tingen de score door een assist van Elvira Dokter over de keepster te wippen. Even later was het Elouise van Essen die de 2-0 in de touwen kopte (assist Jivika van Loenen), even later kopte dezelfde speelster op de paal en in de 32e minuut werd het 3-0, toen Eline Tingen een geweldige steekpass van Kim Ruiter binnen tikte. Met een beetje meer snelheid en nauwkeurigheid had de stand nog veel hoger kunnen zijn, maar gezien het feit dat de Spartanen dit seizoen nogal moeizaam scoren was er toch tevredenheid bij de staf in de rust. De 2e helft was ronduit slaapverwekkend. Sparta Nijkerk had veel balbezit, maar deed er weinig mee. Tegen het einde van de wedstrijd liet het wel weer een paar fraaie aanvallen zien met als bekroning de 4-0 in de 84e minuut. Sanne van de Pol gaf de bal strak voor en Elouise van Essen rondde geweldig af in de kruising. Twee minuten voor tijd de enige kans voor Klarenbeek; de hoge bal vanaf de zijkant werd echter door Sparta keepster Dana Wijnands tegen de lat gewerkt, waardoor ze voor de 10e keer dit seizoen de nul hield. Een makkelijke middag dus met een zilveren randje; goud is het nog niet, maar met nog 4 wedstrijden te spelen is een voorsprong van 7 punten op de nummer 2 een heerlijke uitgangspositie voor de Spartanen. De komende 3 weken zal er niet gevoetbald worden. Op zaterdag 4 mei volgt daarna opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen DZC’68 VR2.