Op 5 april organiseert de VUN een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach.
Op 5 april organiseert de VUN een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach. VUN

Dit is er de komende week te doen in Nijkerk

3 april 2019 om 12:30 lokaal

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is te vinden in onze online agenda.

4 april 2019

Nijkerk

Inloophuis in de Kruiskerk
9:30 Venestraat 44
Iedereen is welkom op deze morgen in het teken van Pasen. Ontmoeting, spelletjes, handwerken en een paasbloemstuk maken kan ook (bloemen zelf meenemen). Tegen 10.00 uur wordt er gewandeld in Nijkerk. Om 11.45 uur is er een lunch. Mocht vervoer een probleem zijn: donderdag@kruiskerknijkerk.nl.

5 april 2019

Nijkerk

Tweedehands kinderkledingbeurs
9:30-12:00 Hoefslag 132
Deze bekende tweedehands kinderkledingbeurs in de Opstandingskerk biedt een ruime keuze aan goede, draagbare kleding in de maten 86 tot en met 176. De opbrengst is geheel bestemd voor 'Friends of Bethel'. Deze stichting zet zich in voor alleenstaande moeders.

Ladiesnight TOV
18:15 Torenstraat 4
Nieuwe mensen ontmoeten in een gezellige sfeer, dankzij TOV (Thema's, Ontmoetingen, Vrouwen). De avond heeft als thema 'Puur' en er zijn workshops. Ze beginnen ook deze keer weer met een toetjesbuffet, er zijn verkooptafels en een veiling. Opgave via www.tovnijkerk.nl of tel. 06-83065202 (Inge).

Concert: Johannes Passion
19:30 Venestraat 44
De Volksuniversiteit Nijkerk organiseert een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach. Het vocaal ensemble Voices en Wilhelminaconsort (bestaande uit musici van het Radio Filharmonisch Orkest) brengen de Johannes Passion onder leiding van dirigent Piet Philipse. Prijs 27,50 euro. Kaarten verkrijgbaar vooraf via www.vu-nijkerk.nl. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar op de avond zelf aan de zaal.

Hoevelaken

Ronja, de roversdochter
19:00 De Brink 10
Op 5 en 6 april zal 4Kids theater uit Hoevelaken weer zijn jaarlijkse voorstelling geven in 'de Stuw' in Hoevelaken. Dit jaar wordt 'Ronja, de roversdochter' gespeeld, naar het boek van Astrid Lindgren. Sinds september wordt er al hard geoefend om er weer een mooie voorstelling van te maken.

6 april 2019

Nijkerk

Repairclub Nijkerk
10:00-12:00 Frieswijkstraat 99
Zaterdag 6 april is de Repairclub Nijkerk weer bijeen. Tegen een kleine vergoeding kan iedereen een defect apparaat meenemen dat door de vrijwillige reparateurs ter plekke wordt nagekeken. Inclusief koffie. Locatie: Bibliotheek Nijkerk.

Doop en roeiclinic St Aylesskiff
10:00 Hulckesteijn 2
Bij ZMV de Zuidwal in Nijkerk wordt de doop van de St. Aylesskiff gehouden, die door leden van de vereniging is gebouwd. Aansluitend vindt er een roeiclinic plaats. In deze stoere, lichte roeisloep roeien vier personen ieder met één roeiriem. De stuurman zorgt voor de koers en aanmoediging. Belangstellende zijn welkom, aanmelden voor de clinic via hildegard@greenhil.nl.

Nijkerkerveen

Trekkertrek Nijkerkerveen

11:00 Hoevelakenseweg 1a
Trekkertrek Nijkerkerveen; meer dan tweehonderd trekkers, meerdere springkussens en stormbanen, een historische stoomtrekker en gratis schminken en ranja. Natuurlijk ook met (zonnige?) terrasjes. Entree vanaf 12 jaar bedraagt 6 euro.

8 april 2019

Nijkerk

Peuterochtend in de Bieb
10:00-11:00 Frieswijkstraat 99
Op maandag in de oneven weken wordt er in de bibliotheek van Nijkerk een peuterochtend georganiseerd samen met speel-o-theek Pinoccio en het consultatiebureau.

Lezing: De luchtoorlog boven de Veluwe
19:30 Frieswijkstraat 99
Sind 1977 doet Jaap Vermeer onderzoek naar vliegtuigcrashes uit de Tweede Wereldoorlog boven Nijkerk en omgeving. Voor de Volksuniversiteit geeft hij een lezing over zijn onderzoek naar deze vliegtuigcrashes en over de mensen die hierbij betrokken waren. De toegang bedraagt 7,50 euro, kaarten via www.vu-nijkerk.nl. Inlopen op de avond is ook mogelijk, dan betaling per pin.

9 april 2019

Nijkerk

Workshops Beelddenken en Mindset
19:15 Frieswijkstraat 99
Roos Evers en Henriët Zwart organiseren samen twee workshops over beelddenken en mindset bij jonge kinderen. Een avond voor een ieder die met kinderen te maken heeft, professioneel of persoonlijk. Opgeven kan via www.bibliotheeknijkerk.nl.

Passie-Pasenconcert
20:00 ds. Kuypersstraat 2
Chr. Gem. Zangvererniging Excelsior haar voorjaarsconcert met als thema passie-Pasen in de Fontein. Kees Alers op dwarsfluit, Wilbert Magré op orgel, Jolanda den Houter op de hobo, Henk Jan Drost op trompet en Harrie Stijf op de vleugel. Algehele leiding: Ineke Bos-Strootman. Kaartjes 10 euro, via boekhandel Den Hertog, bij leden en aan de deur.

10 april 2019

Nijkerk

Lezing 'We zijn gemaakt van sterrenstof'
19:30 Frieswijkstraat 99
Hennie Sohl, fysisch geograaf, geeft een lezing over het heelal. In zijn lezing met foto's en animaties vertelt hij over het ontstaan van sterren en planeten en onze plaats in het melkwegstelsel. Een samenwerking van de Bibliotheek Nijkerk en IVN.

11 april 2019

Nijkerk

Inloopspreekuur Ervaar het OV
14:00 Frieswijkstraat 99
Hulp bij reizen in het openbaar vervoer voor senioren. Vragen stellen is ook mogelijk aan de OV-ambassadeurs op het vrijblijvende inloopspreekuur in de bibliotheek.

Lezing Unesco Wereldboekendag
19:30 Frieswijkstraat 99
Op 11 april om 19.30 geeft Stichting Read to Grow een gratis presentatie in de bibliotheek. Zij leggen uit wat Unesco Wereldboekendag inhoudt en hoe zij daar als stichting aan bijdragen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie