Felicitaties van ploeggenoot Martin Odegaard na zijn hattrick afgelopen weekend. Paul Meima

Nijkerker Buitink opnieuw belangrijk voor Vitesse

2 april 2019 om 20:34 Sport

NIJKERK Het Nijkerkse voetbaltalent in dienst bij Vitesse, Thomas Buitink, heeft opnieuw bewezen van waarde te zijn voor de Arnhemmers. Buitink produceerde in de 77ste minuut de gelijkmaker (2-2). De pas 18-jarige spits maakte zaterdag tegen ADO Den Haag (3-3) bij zijn eerste basisplaats drie doelpunten en was tegen AZ dus weer van grote waarde.

In de GelreDome gaven de Alkmaarders een voorsprong van 2-0 uit handen. Ron Vlaar en Teun Koopmeiners scoorden voor AZ in de eerste helft. Matús Bero en Thomas Buitink bezorgden Vitesse alsnog een punt: 2-2.Het was slechts het tweede gelijkspel voor AZ in de elf competitiewedstrijden dat het speelde in 2019. De tot dusver best presterende eredivisieploeg verloor alleen van Willem II.

Buitink komt uit Nijkerk en kwam in de jeugd uit voor Veensche Boys uit Nijkerkerveen.