Schooltennis bij TV Sparta
Schooltennis bij TV Sparta Gerrit van de Veen

25ste Editie Nijkerks Schooltennistoernooi bij Tennisvereniging Sparta

2 april 2019 om 19:16 lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 10 april 2019 wordt voor de 25e keer het schooltennistoernooi afgewerkt bij Tennisvereniging Sparta aan de Watergoorweg in Nijkerk.

De aftrap van dit bijzonder succesvolle en aansprekende  toernooi was in juni 1994 en al direct schreven zich maar liefst 116 kinderen in, afkomstig van een groot aantal basisscholen. In groepjes van 8 werd er om de hoogste eer gestreden. De slogan was destijds “Maak kennis met tennis” met als doelstelling meer kinderen aan de tennissport te binden. De animo was vervolgens dermate groot dat het toernooi in 1995 werd omgedoopt tot een onderlinge strijd tussen de diverse basisscholen in Nijkerk.

De wisselbeker werd in 1995 gewonnen door de Maranathaschool, terwijl de Willem Alexander school er met de tweede prijs vandoor ging. Bij de jubileum editie in 2019 strijden onder andere de Oranje Nassauschool, de Open Kring, de Rehobothschool en de Koningslinde om eeuwige roem. De scholen leveren 2 teams af uit de groepen 7 en 8. Als de weergoden een beetje meewerken zal het tennispark vollopen met leerkrachten, ouders, grootouders en klasgenootjes van de deelnemende teams. Uiteraard is het bestuur van TV Sparta aanwezig en leden van de tennisvereniging zullen assisteren bij het tellen en de spelregels.

Voetbaltoernooien en korfbaltoernooien zijn sinds mensenheugenis georganiseerd, maar met het schooltennistoernooi werd in 1994 een “gat in de Nijkerkse markt” ontdekt. Ongetwijfeld wordt het nu ook weer een hele gezellige dag en is het leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben tijdens het uitkomen voor hun school. De slogan voor het jaar 2019 is: Schooltennistoernooi: “De leukste lessen van het jaar”

Tennisvereniging Sparta organiseert na de meivakantie activiteiten voor de kinderen uit de groepen 2 t/m 6 om ook die kinderen kennis te laten maken met de tennissport. Nadere informatie volgt....

Voor het schooltennistoernooi 2019 kunnen scholen kunnen zich nog opgeven tot en met woensdag 3 april.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie