Sparta korfbal verliest doelpuntrijk duel

1 april 2019 om 21:51 Nieuws Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van Sparta de laatste reguliere competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was Synergo, de nummer twee van de competitie. De in januari gespeelde thuiswedstrijd tegen deze Utrechtse ploeg werd door Sparta nipt verloren. Sparta staat vast op de ranglijst: het kan niet meer stijgen of dalen. Volgende week zal er in een beslissingswedstrijd bepaald worden of Sparta zich handhaaft in de eerste klasse.

Synergo opende de score met een goal binnen tien seconden. De Utrechters begonnen deze wedstrijd uitermate scherp. Na vijf minuten gaf het scorebord al een stand van 5-1 weer, niet veel later was deze voorsprong uitgebouwd tot 10-3. Bij Synergo waren het vooral de dames die veel wisten te scoren. Voor Sparta was het zoeken naar juiste kansen. Mede dankzij een scherpe Marjet Jonker, die aanvallend veel ruimte kreeg, kon Sparta de aansluiting enigszins terugvinden. In de laatste seconden voor rust wist Anne Mulder de korf nog te vinden, waardoor er met een stand van 22-15 gerust werd.

Voor Sparta was het in de tweede helft zaak om verdedigend meer controle te krijgen. De Utrechtse dames hadden in de eerste helft achttien keer weten te scoren voor Synergo. Door meer druk van de verdediging van Sparta, kwamen deze dames in de tweede helft minder aan scoren toe. Sparta daarentegen wist steeds gemakkelijker de korf te vinden. In de tweede helft was Sparta de betere ploeg. Het gat dat Synergo in de eerste helft had geslagen, bleek voor de Nijkerkers te groot om goed te maken. Eindstand: 33-27.

Deze doelpuntrijke wedstrijd was voor Sparta een haast perfecte voorbereiding op volgende week. Verdedigend is het flink op de proef gesteld, aanvallend is het tot veel goede kansen gekomen. Voor volgende week staat het beslissende duel tegen MIA uit Amersfoort op het programma. MIA staat, net als Sparta, zevende in de competitie, zij het in een andere poule. De winnaar van deze wedstrijd zal zich handhaven in de eerste klasse, de verliezer zal volgend seizoen uitkomen in de tweede klasse. De wedstrijd wordt gespeeld in de hal van OVVO/De Kroon te Maarssen, aanvang 19.30 uur.