Hoevelaken knokt zich langs Teuge

30 maart 2019 om 23:20 Sport

HOEVELAKEN Waar Hoevelaken vorige week tegen Terschuurse Boys aanvallend weinig kon brengen, herstelden de spelers zich zaterdag. In en tegen Teuge werd maar liefst vier keer gescoord hetgeen resulteerde in de 2-4 overwinning. Voetballend misschien nog niet optimaal, maar wel een prima resultaat.

Een snelle tegentreffer van Lauren Pas bracht Hoevelaken niet van slag, want na een kwartier scoorde Patrick Kloppenburg al de 1-1 na een mooie aanval. Daarna zocht Hoevelaken nadrukkelijk de aanval en er waren genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dat lukte voor de pauze niet, zodat de opdracht voor de tweede helft was om de kansen nu wel om te zetten in treffers.

Wederom startte Hoevelaken echter niet fel genoeg en ze keken na een minuut weer tegen een 2-1 achterstand aan door een doelpunt van Marco Bouwmeester. Weer moesten de roodwitten in de achtervolging en dat ging uiteindelijk beter dan een week eerder. Een kwartoer voor tijd resulteerde dat in de terechte gelijkmaker van opnieuw Kloppenburg. Hij had sowieso een goede dag, want vlak voordat hij gewisselde werd, was zijn voorzet goed genoeg om door Coen Bos te worden ingeschoten: 2-3.

Teuge zette aan, maar Hoevelaken profiteerde van de verkregen ruimte, met name via Coen Bos. Een overtreding op Bos resulteerde in een vrije trap, die door Joeri van den Hoeven feilloos werd ingeschoten. De 2-4 was de beslissing al hadden beide ploegen in de blessuretijd nog kunnen scoren. Een nuttige overwinning voor Hoevelaken op wilskracht, met enkele goede aanvallen én vier treffers.