Sparta Korfbal wint laatste thuiswedstrijd

25 maart 2019 om 13:04 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond er voor de Nijkerkse korfballers een thuiswedstrijd tegen Revival op het programma. Deze Terschuurse ploeg heeft dit zaalseizoen nog geen punt weten te pakken en staat stijf onderaan. Nog voor de aanvang van de wedstrijd werd bekend dat Juventa uit Hardenberg, de directe concurrent van Sparta, de wedstrijd tegen het Voorthuizense Spirit had gewonnen. Hierdoor zijn de kansen voor Sparta om nog een plek te stijgen op de ranglijst verkeken.

Het eerste doelpunt van de avond kwam uit handen van aanvoerster Marieke van de Kraats. Revival startte direct een tegenoffensief en verblufte Sparta met drie doelpunten op rij. De Nijkerkers begonnen niet scherp: zowel aanvallend als verdedigend werden er veel fouten gemaakt. Revival staat bekend als een fysieke ploeg die rondom de korf kansen creëert uit verdedigende fouten van de tegenstander. Ondanks deze wetenschap, wist Sparta deze kansen van Revival in het begin van de wedstrijd er niet uit te halen. Na ongeveer een kwartier spelen, kreeg Sparta meer controle over de verdediging en kon het een voorsprong gaan opbouwen, mede door twee verfijnde schoten van Martijn Kuijpers. Hij bleek deze wedstrijd uiteindelijk goed voor maar liefst zes doelpunten.

Met een stand van 17-10 op het scorebord werd de tweede helft gestart. Pas na een kleine tien minuten spelen werd de korf gevonden door Sparta. Gelukkig voor Sparta wist Revival deze tweede helft niet veel meer te brengen. Het maakte voor de einduitslag niet meer uit, de wedstrijd was in de eerste helft al beslist. Eindstand: 27-18.

De Nijkerkse korfballers hebben spannende weken voor de boeg. De laatste reguliere competitiewedstrijd wordt volgende week gespeeld tegen het Utrechtse Synergo. Een week later zal Sparta een beslissingswedstrijd moeten spelen, deze wedstrijd zal uitmaken of Sparta zich handhaaft in de eerste klasse.