Sparta Nijkerk moeizaam langs WHC

24 maart 2019 om 02:31 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zaterdag op eigen veld met 3-2 gewonnen van degradatiekandidaat WHC. Een wedstrijd met twee gezichten, waarbij de overwinning de Nijkerkers op de gedeelde koppositie bracht, omdat Staphorst verloor.

De eerste helft was van Nijkerkse kant onder de maat. Hoewel Frank Heus de 1-0 binnenschoot was het spel slordig en was er veel onrust binnen de ploeg. WHC beet flink van zich af en had de beste mogelijkheden om te scoren. Het bleef beperkt tot de 1-1 van Mitchel Dijkhof, maar de gasten uit Wezep hadden met iets meer geluk zeker een voorsprong kunnen hebben halverwege.

Na de rust speelde Sparta Nijkerk duidelijk beter en binnen tien minuten schoot Jesse Buitenhuis de 2-1 binnen. Dat werkte bevrijdend en er hingen meer treffers in de lucht. Rob Diderik schoot na een uur op prachtige wijze een vrije trap tegen de touwen voor de 3-1. Het duel leek gespeeld, maar Sparta Nijkerk verzuimde verder uit te lopen. Ze moesten zelfs de 3-2 nog incasseren van Melvin Velthuis, maar die treffer viel te laat om het nog echt spannend te maken.