Ook KHC aan zegekar NSC

24 maart 2019 om 02:22 Sport/sport

NIJKERK De zegekar van NSC wordt met de week groter en is op weg naar het kampioenschap in de eerste klasse. De 0-2 overwinning bij KHC was niet eenvoudig, maar levert weer drie punten. Alleen Bennekom is nog een serieuze bedreiging voor de rechtstreekse promotie.

In Kampen had NSC het aanvankelijk moeilijk tegen het stug verdedigende, maar daarnaast ook aanzettende KHC. De eerste kans voor NSC leverde echter een doelpunt op van Eyup Termelez. Dat bevorderde het veldspel van NSC al bleef het rommelig tot aan de pauze, die met een 0-1 stand werd bereikt.

Na de rust zette KHC een tandje bij en was het alle hens aan dek voor NSC. Doelman Jan van Willige redde eenmaal bekwaam en Rik Doppenberg neutraliseerde een volgende grote mogelijkheid voor de huisploeg. Het bleef een spannend duel, maar in de tachtigste minuut viel de beslissing. Mark Fennebeumer was attent bij de tweede paal bij een voorzet van Yordi Grovenstein. De 0-2 zege was zwaarbevochten en dus was er vreugde en opluchting aan Nijkerkse kant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie