Hoevelaken laat langs Barneveld

17 maart 2019 om 00:25 Sport/sport

HOEVELAKEN Hoevelaken had het zaterdag lastiger dan verwacht tegen Barneveld. Pas in het laatste kwartier werd afstand genomen, waardoor Hoevelaken met 3-1 won van de hekkensluiter.

Barneveld startte opvallend sterk en nam na vijf minuten de leiding door een benutte strafschop van Mark Ecker. Langzaam nam Hoevelaken het initiatief, maar vond steeds doelman Remon Vlieger op hun weg. Pas vlak voor rust lukte het Joeri van den Hoeven om een rebound om te zetten naar de 1-1.

Na rust zette Hoevelaken aan en werd Barneveld achteruit gedrukt en het laatste half uur zelfs met extra aanvallers. Uitgerekend de invallers Jeffrey Huisman en Patrick Kloppenburg brachten Hoevelaken alsnog de overwinning. Huisman schoot een kwartier voor tijd de bal in de kruising en Kloppenburg stond op de juiste plek om een voorzet van Daniël Bezembinder te promoveren tot de 3-1 eindstand. De overwinning is een mooie opsteker voor Hoevelaken een week voor de derby tegen Terschuurse Boys.