Sparta Korfbal weet niet te stunten tegen koploper

18 maart 2019 om 15:44 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Sparta in Nijverdal tegen de twee eerste teams van NKC’51. Het tweede van Sparta wist te winnen na een bepalende tweede helft, waardoor ze in de ranking zijn gestegen naar de tweede plaats. Het eerste team, onder leiding van René Slegh, heeft andere belangen aan het eind van deze zaalcompetitie. Na twaalf speelronden is het nog niet veilig van degradatie. Bovendien zou de tegenstander zich kampioen mogen noemen na winst van deze wedstrijd. Het strijdtoneel was een volle sporthal, waar alles uit de kast was gehaald om de Nijverdallers naar het kampioenschap te supporten.

Al in de eerste minuten werd duidelijk dat NKC gebrand was om te winnen. Er werd scherp gestart door de Nijverdallers, maar Sparta wist mee te scoren. Aanvallend begon Sparta het steeds lastiger te krijgen. De verdediging van NKC drukte de aanvallers van Sparta ver naar buiten, waardoor de kansen voornamelijk ver van de korf werden gecreëerd. Ondertussen had NKC minder moeite met scoren. Door afwisselend spel over meerdere schijven kon NKC de voorsprong uitbreiden. Tegen het eind van de eerste helft wisten Joran Visser en Daan van Slooten de korf nog te vinden. Na 25 minuten spelen gaf het scorebord een stand van 18-9 aan.

Na rust begon NKC aan een doelpuntenshow. In een periode van acht minuten wisten de blauw-witten maar liefst tien keer te scoren. Voor Sparta zat er niets anders op dan proberen de schade te beperken. De doelpunten bleven uit bij Sparta, de spitsen kwamen deze wedstrijd nauwelijks aan scoren toe. Zowel aanvallend als verdedigend had Sparta geen controle. Eindstand: 39-18.

Verliezen van de kampioen is geen ramp. Sparta had zichzelf opgelegd de gehele wedstrijd controle te houden op de wedstrijd, maar de NKC’ers lieten dit niet gebeuren. Een goede tegenstander, een terechte kampioen. Voor Sparta duurt de competitie nog wat langer, de laatste twee wedstrijden moeten gewonnen worden voor directe veiligstelling. Volgende week zaterdag (20.00 uur) speelt Sparta een belangrijke thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter Revival.