Julia Duijst groet de jury.
Julia Duijst groet de jury. AnneMieke

Turnster Julia Duijst door naar halve finale

18 maart 2019 om 12:54 Sport/sport Deel je nieuws

De twaalfjarige Nijkerkse Julia Duijst heeft zich afgelopen weekend in Harlingen geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap turnen 2e divisie.

Na een goede voorbereiding op de wedstrijd was deze keer de reis naar Harlingen. De Waddenzeehal was het decor van de kwartfinale tweede divisie.

Julia mocht beginnen op de brug. Hierbij haalde ze de losom waarvoor ze zo hard had getraind.

Daarna volgde het toestel balk. Altijd zenuwslopend! Julia liet een zeer stabiele oefeninge zien met een mooie Auerbach-salto als afsprong, waarover op de tribunes nog lang nagesproken werd. Met deze oefening haalde ze een mooie zesde plaats en zette ze een PR voor dit seizoen neer.

Als derde toestel was vloer aan de beurt. Julia danst en laat prachtige sprong en acrobatiekseries zien op het nummer The Canary van Martin Lass. 

Het laatste toestel was de sprong. Julia liet een prachtige half in-half uit zien. Ook op dit toestel zette zij voor dit seizoen een PR neer. Met twee PR's zette ze voor haar totaalscore ook nog een PR voor dit seizoen neer.

Julia heeft zich met deze stabiele wedstrijd geplaatst voor de halve finale. Deze vindt plaats in Leusen of in Rotterdam. Tijdens deze halve finale kan Julia zich plaatsen voor de meerkampfinale en voor de toestelfinales.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie