De malletband io.l.v. Bert Bakker
De malletband io.l.v. Bert Bakker Aalt Guliker

Concordia jaarconcert vol variatie en verrassingen

17 maart 2019 om 21:44 Sport/sport Deel je nieuws

Een volle zaal, enthousiast publiek  en veel positieve reacties waren het resultaat van het jaarconcert van muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen afgelopen zaterdag 16 maart in Sporthal De Baggelaar. In een fraai decor bood Concordia een gevarieerd programma, waarbij zowel orkest, malletband als majorettegroep het publiek trakteerden op een breed scala van muziekstijlen.

Thema van dit jaar was “Van Pop tot Polka”, waarbij het publiek kon kennismaken met verschillende muziekgenres. Om het publiek te verrassen was er geen programma,  de nummers werden aangekondigd door ladyspeaker Cisca van Drie, die in 2018 ook MAestro-kandidaat was.

Geopend werd door het orkest  met een medley van Lady Gaga, waarna orkest, malletband en majorettes elkaar afwisselden in diverse muziekstijlen zoals pop, klassiek, musical, film, country en western, big band en polka.

Het fanfareorkest o.l.v. dirigent Thomas Eveleens speelde o.a.  “In the Mood” van Glenn Miller met Mark Walet op solo trompet, een medley van Doe Maar met Thomas van Veen op gitaar en de Aambeeld-Polka met slagwerker Rinus Kas als solist met aambeeld en hamer. Voor de klassieke muziek stond  “The magic of Mozart” op de lessenaar, een medley van bekende klassieke stukken van W.A. Mozart

De malletband, o.l.v. instructeur Bert Bakker, had dit jaar ook solisten ingezet: Ashley van der Velden op basgitaar bij het nummer “La Bamba” en Karin van den Hoven op keyboard in “The Phantom of the Opera”.  Ook de “The Second Waltz” en “Sabre Dance” werden met verve uitgevoerd.

Aansluitend op het thema werden door de majorettegroep o.l.v. instructrice Alma Prins-Schurink vier showtjes gepresenteerd. Een show op “Lady Gaga”, een Swing Show,  een Country Show en een Zuid-Amerikaanse show op muziek van Copacabana en in kleurige bijpassende kleding.  

Hoogtepunt van de avond was wel de finale. Deze bestond uit het nummer Copacabana, opzwepende Zuid-Amerikaanse muziek,  gespeeld door orkest en malletband met daarop een show van de majorettes. Ten slotte werd het concert afgesloten met de Aambeeld-Polka, waarbij dirigent Thomas Eveleens plaats maakte voor de Concordia Maestro 2018, Aalt Guliker. Ook nu was het weer genieten voor publiek, muzikanten en duidelijk zichtbaar ook voor Maestro Aalt, die de kunst van het dirigeren nog niet verleerd was.

Al met al een zeer geslaagde avond vol variatie en verassingen.

 

Fanfareorkest o.l.v. Thomas Eveleens
De majorettegroep o.l.v. Alma Prins - Schurink
advertentie
advertentie