Veensche Boys onderuit tegen Delta Sports'95

16 maart 2019 om 19:08 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys had het behalen van het kampioenschap al uit het hoofd gezet dit seizoen na de wisselvallige resultaten. De nederlaag van 0-3 tegen Delta Sports'95 van zaterdag betekent dat de tweede plaats ook nagenoeg uit beeld is. Het wordt daarmee een lastige opgave voor de Veenders om de nacompetitie te bereiken.

Met de wind tegen begon Veensche Boys sterk aan het duel tegen de nummer twee uit de tweede klasse B. De ploeg uit Houten was echter geduldig en toen Veensche Boys de kansen niet afrondde, sloegen zij zelf hard toe vanuit de counter. Tweemaal was doelman Wessel Kroon kansloos, na een prima omschakeling van Delta Sports'95 en een doeltreffende afronding: 0-2.

In de rust werd de tactiek nogmaals doorgenomen en erop gewezen dat het beter moest om nog tot winst te komen. De wind in de rug bleek deze zaterdag echter alleen letterlijk, want het zat Veensche Boys niet mee. Er waren wel kansen op de aansluitingstreffer, maar het echte gevaar voor Delta Sports'95 bleef uit. De aanvallen van Veensche Boys strandden in de beslissende fase of werden niet goed genoeg afgerond. Delt Sports'95 was effectiever wat dat betreft, want zij zetten in de slotfase de eindstand op 0-3 met een goed genomen vrije trap.

Het wordt nog een moeilijke opgave voor Veensche Boys om de nagestreefde nacompetitie te bereiken. Daarvoor zullen de resultaten in het restant van de derde periode beter en stabieler moeten worden.

advertentie
advertentie