Woensdag zijn de waterschapsverkiezingen, Auke Terlouw is een kandidaat uit de regio en staat op plek 2 voor het CDA
Woensdag zijn de waterschapsverkiezingen, Auke Terlouw is een kandidaat uit de regio en staat op plek 2 voor het CDA Terlouw

Waarom er politieke partijen meedoen bij de waterschapsverkiezingen

14 maart 2019 om 10:37 lokaal Deel je nieuws

Woensdag 20 maart mag u voor het Waterschap stemmen. Maar wat valt er eigenlijk te kiezen, waarom doen politieke partijen mee? Dit is de veel gehoorde vraag.

Auke Terlouw, kandidaat voor de regio, geeft antwoord op deze vraag. Hij is waterbouwkundig ingenieur en doet mee met de verkiezingen (nummer 2, CDA). “Een watersysteem is een heel netwerk, wat niet stopt bij de grenzen van Nijkerk of van een waterschap. We moeten grensoverschrijdend denken om echt invloed uit te oefenen en een verschil te maken.”

“Neem de huidige klimaatveranderingen. Willen we hierop inspelen, dan moeten we binnen het gehele watersysteem één lijn volgen. Er moet beleid op provinciaal en landelijk niveau zijn. Politieke partijen praten mee op al deze niveaus, zorgen voor de verbinding en maken een verschil voor de uitdagingen waar we voor staan. Het waterschap zorgt voor een goede uitvoering in de regio.”

Er doen tien partijen mee bij de verkiezingen van Waterschap Vallei en Veluwe: CDA, VVD, SGP, PvdA, ChristenUnie, AWP, Verenigde Senioren Partij, 50Plus, Water Natuurlijk en Lokaal Waterbeheer.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie