Martijn Kuis hoopt volgend seizoen bij FC Horst veel gebalde vuisten te maken om succes(sen) te vieren
Martijn Kuis hoopt volgend seizoen bij FC Horst veel gebalde vuisten te maken om succes(sen) te vieren @Willemien van Duinen

Martijn Kuis wordt hoofdtrainer FC Horst

13 maart 2019 om 00:58 Sport/sport

NIJKERK De Nijkerker Martijn Kuis wordt komend seizoen hoofdtrainer bij FC Horst. De tweedeklasser is een uitdagende stap vooruit voor Kuis, die dit seizoen nog aan het roer staat bij derdeklasser Hulshorst.

,,Nadat ik met Hulshorst had besloten dat we na dit seizoen afscheid zouden nemen van elkaar, ben ik gaan kijken naar mooie uitdagingen als trainer," aldus Kuis. ,,Dat hoefde niet persé een eerste elftal te zijn, maar ik zocht wel een club waar ik me verder zou kunnen ontwikkelen als trainer."

Eerder dit jaar had hij een gesprek bij FC Horst en vorige week kwam dat ineens in een stroomversnelling. ,,Ik had even niets gehoord, dus ik rekende er niet meer op. Toen ze me vorige week donderdag echter belden, ging het heel snel. Ik heb toen eerst contact opgenomen met de vereniging waar ik mee in gesprek was, maar ook zij begrepen dat dit een uitdaging was die ik niet zomaar naast me neer kon leggen. Afgelopen maandag kwamen we snel tot elkaar met de overeenkomst tot gevolg."

FC Horst staat momenteel vijfde in de tweede klasse en Martijn Kuis is erg blij met de overeenkomst. ,,Na drie mooie jaren bij Hulshorst, waar we het eerste jaar promoveerden en nu voor het tweede jaar meedraaien in de derde klasse, is dit een mooie sportieve stap voorwaarts als trainer. FC Horst is niet alleen een ambitieuze en goede vereniging, maar ook een club waar ik me snel thuis zal voelen. Hulshorst heeft dit seizoen alle prioriteit, maar daarna kijk ik zeker uit om bij FC Horst aan de slag te gaan."

De technische commissie laat op de website van FC Horst weten dat ze voor Martijn Kuis hebben gekozen omdat hij een gedreven trainer is, initiatiefrijk wil spelen met een plan en zijn spelers daarin kan meenemen. Net als de club eerder , de vertrekkende trainer, Mark Bakker een kans bood, bieden zij Kuis nu de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. FC Horst en Martijn Kuis kwamen daartoe een overeenkomst voor één seizoen overeen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie