AGOVV effectiever dan sc Hoevelaken

9 maart 2019 om 23:19 Sport/sport

HOEVELAKEN Na een wedstrijd met veel balbezit onder slechte omstandigheden, keerde sc Hoevelaken met lege handen naar huis. AGOVV bleek scherp in de counter en won met 2-0.

Goed spel was niet echt mogelijk zaterdag, maar Hoevelaken probeerde er het beste van te maken in Apeldoorn. Veel balbezit en dreiging, maar toch vrij weinig echt grote kansen volgden. AGOVV was wat dat betreft daadkrachtiger, want vlak voor rust scoorde Marco Bosz de 1-0. Eigenlijk uit de eerste echte doelkans van de wedstrijd.

Hoevelaken ging met de wind in de rug op zoek naar de gelijkmaker en werd zeker dreigender. Toch lukte het de aanvallers maar niet om echt een gat te vinden in de defensie van AGOVV. De tegenstoten van de thuisploeg bleven dreigender en halverwege de tweede helft leidde  dit tot de 2-0 van Maikel van der Wijk.

Dat bleek de beslissing, want Hoevelaken wilde wel maar kon geen vuist maken. Het betekende de eerste nederlaag van dit kalenderjaar voor de mannen van Harry Oussoren, die daarmee de opmars op de ranglijst even vertraging zagen oplopen