NSC blijft op titelkoers

9 maart 2019 om 23:09 Sport/sport

NIJKERK Als je kampioen wilt worden, moet je ook slechte wedstrijden winnen. Niet dat NSC heel slecht speelde bij De Meern, maar de omstandigheden maakte het niet makkelijk. De 0-2 overwinning was daarom prima.

De Nijkerkers verzuimden in de eerste helft afstand te nemen van De Meern, want er waren voldoende kansen op een voorsprong, onder andere voor Grovenstein en Cornelisz. De laatste zorgde wel voor een voorsprong bij rust door in de slotminuut een vrije trap te benutten: 0-1.

Na de thee leek het alsof er twee nieuwe ploegen in het veld stonden, maar het bleek dat ze beiden hun uittenue hadden aangetrokken. Drijfnat bleef het in De Meern, waar de thuisploeg aandrong. NSC wankelde soms, amar had het duel in de counter ook kunnen, of zelfs moeten, beslissen. Nu bleef het spannend tot de laatste minuut toen Mark Fennebeumer de 0-2 binnen tikte.

Gezien de omstandigheden een prima overwinning, waarmee NSC volop in de strijd blijft voor het kampioenschap.