Frank Heus (nr. 8) wordt gefeliciteerd met zijn treffer (1-0) tegen DFS Opheusden. Heus scoorde na rust ook de beslissende 2-1. Marjet van Ruitenbeek Fotografie

Sparta Nijkerk naar kwartfinale beker

6 maart 2019 om 09:05 Sport/sport

NIJKERK Na de krappe overwinning in het inhaalduel van zaterdag tegen Duno D (0-1) bereikte Sparta Nijkerk gisterenavond de kwartfinale van de beker via een 2-1 overwinning op eigen veld tegen DFS Opheusden.

Rob Schoon

Eric Speelziek is tevreden met de resultaten van de laatste twee wedstrijden, maar zag nog voldoende ruimte voor verbetering. ,,Ons aanvalsspel moeten we echt verbeteren. Maar qua resultaten ben ik zeker tevreden, want dit zijn opstekers."

,,Het is nog te vaak bij ons dat we hele goede voetbalacties afwisselen met onbenullige acties. Dan maak je het jezelf moeilijk, want tegen DFS hadden we voor rust ook afstand moeten nemen. Ik heb bijvoorbeeld hele goede kansen gezien voor Donny van der Wal, Janic Makizodila en Brian Burgerhout. Gelukkig scoorde Frank Heus wel de 1-0, zodat we met een voorsprong konden rusten."

ONRUSTIG Na rust had Sparta Nijkerk het lastig in het bekerduel door een tactische omzetting bij DFS. ,,Daar hadden we duidelijk moeite mee en het leidde tot de 1-1 (penalty door Remy Raterink). Op het moment dat we het vanaf de kant wilde bijsturen schoot Frank Heus de 2-1 van afstand binnen. Mooi voor hem én ons dat hij weer scoorde."

DFS was daarna het initiatief kwijt en het werd een open duel met de grootste kansen voor Sparta Nijkerk. ,,Dan moeten we het eigenlijk weer beslissen, vooral omdat we achterin te onrustig speelden. Maar we zitten nu in de kwartfinale en dat telt. Verder bouwen aan ons spel blijven we sowieso doen, maar winst helpt altijd het beste. Dat geeft immers vertrouwen en dan speel je makkelijker en maak je het jezelf minder moeilijk."

POSITIEF KRITISCH Trainer Speelziek blijft wat het spel van Sparta Nijkerk betreft kritisch. ,,Natuurlijk zie ik genoeg dingen goed gaan, maar ik wil de zaken die slecht gaan meer en meer uitbannen. Dat is toch iets van trainers om vooral te willen blijven werken aan verbeteringen. Gelukkig hebben mijn spelers dat ook, want ze zijn leergierig en de kwaliteit is er. Ik blijf ze echter kritisch bekijken, maar geef ook echt wel complimenten."

Zaterdag treden de Spartanen aan tegen CSV Apeldoorn. ,,Deze ploeg lag Sparta Nijkerk niet altijd even goed, maar daar moeten we vanaf. Op ons eigen veld moeten we de baas willen zijn, ongeacht de tegenstander. Dus gaan we zaterdag opnieuw voor de winst. Zowel in de competitie als in de beker willen we blijven meedoen om de prijzen."