Afbeelding
Marie-Jeanne Sol Fotografie

Veluwepoortloop door buitengebied

8 maart 2019 om 10:18 Sport/sport

NIJKERK Atletiek Vereniging Nijkerk (AVN) houdt op 9 maart de jaarlijkse Veluwepoortloop. Deze loop voert de deelnemers door het buitengebied van Nijkerk. De afstanden van 2, 5 en 10 km gaan vrijwel geheel over verharde wegen langs stukjes bos, mooie boerderijen en ontluikend voorjaarsgroen.

De loop start op de Nachtegaalsteeg ter hoogte van voormalig Bad Bloemendal en eindigt op de atletiekbaan van AVN aan het Hassemanpad 4. Kleedruimte en douches zijn aanwezig. Voor kinderen tot en met 11 jaar is de kidsrun die om 10.45 start. De lopers van de 10 kilometer starten om 11.15 uur en om 11.20 uur vertrekken de deelnemers voor de 5 kilometer. Het startschot wordt gelost door AVN’er Mark Doornhof van hoofdsponsor Doornhof Verzekeringen; hij loopt meteen na het startschot zelf de 10 kilometer mee.

LOOPGROEP Begin van het jaar startte een groep voor beginnende hardlopers bij de AVN. Er is afgelopen weken toegetraind naar de 5 kilometerwedstrijd van de Veluwepoortloop. De AVN-groep die traint voor de Halve van Nijkerk doet zaterdag ook mee. Vorig jaar deden aan de Veluwepoortloop, die niet alleen voor wedstrijdlopers is bedoeld, 338 atleten mee.

Meer informatie op www.avnijkerk.nl.

Afbeelding
Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie