Ook BFC wint van Veensche Boys

23 februari 2019 om 22:15 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Voor de derde wedstrijd op rij moest Veensche Boys de punten aan de tegenstander laten. Dit keer bleven de punten in Bussum bij BFC na een 2-1 eindstand. De stand was echter vertekend, want Veensche Boys was de beter spelende ploeg.

In de eerste helft speelde Veensche Boys nog wat vanuit de defensie. Ze gaven daardoor weinig mogelijkheden weg, maar kwamen zelf ook te weinig voor het Bussumse doel. Jostein Ohm wist namens BFC een gaatje te vinden en dat betekende 1-0, een stand die halverwege nog steeds op het scorebord stond.

Na de thee pakte Veensche Boys de zaken meteen beter aan. Tom van Donselaar zorgde binnen een minuut voor de 1-1 en daarna bleef Veensche Boys aanvallen. De kansen volgden elkaar in hoog tempo op en zelfs de verdedigers van BFC waren af en toe verbaasd dat het nog 1-1 stond. Voor Veensche Boys liep het nog slechter af, want in blessuretijd schoot Ohm tot overmaat van ramp de 2-1 ook nog binnen.

Veensche Boys had daarmee een vrij goede wedstrijd gespeeld en punten verdiend, maar keerde toch met lege handen huiswaarts. Het betere spel zal nodig zijn ook, want vooralsnog staat Veensche Boys op een plaats die aan het einde van het seizoen niets oplevert.