NSC moeizaam langs DOS'37

23 februari 2019 om 21:58 Sport/sport

NIJKERK NSC is weer koploper in de eerste klasse. Het inhaalduel op eigen veld tegen DOS'37 verliep moeizaam, maar werd wel gewonnen met 3-2. Door de winst zijn NSC en Bennekom samen koploper en belooft het nog een spannende competitie te worden.

De eerste helft tussen NSC en DOS'37 was weinig vermakelijk. Er gebeurde weinig voor de doelen, al was het wel NSC dat daarbij het meest dichtbij een doelpunt. In de tweede helft werd het gelukkig voor de toeschouwers een stuk boeiender.

NSC nam via Yordi Grovenstein als snel de leiding en daarmee leken de Nijkerkers het duel naar zich toe te trekken. Ondanks de kansen op een grotere voorsprong, keek NSC echter ineens tegen een 1-2 achterstand aan. Wenink en Boshoeve zetten het duel op zijn kop en NSC moest in de achtervolging. Dat lukte tien minuten voor tijd toen Mark Fennebeumer de 2-2 binnen tikte, nadat keeper Nitert de bal niet onder controle kreeg.

Bij NSC gingen toen alle remmen los, want de winst moest worden behaald. Die daadkracht werd vlak voor tijd beloond met de 3-2 van Eyup Termelez. Het was een lastige middag, maar een prima overwinning die ook nog het heroveren van koppositie betekent.