De teleurstelling druipt van het gezicht van Rob Veltink na het afstemmen van de BIZ.
De teleurstelling druipt van het gezicht van Rob Veltink na het afstemmen van de BIZ. Harry Koelewijn

Platform wil samenwerken met voorstanders BIZ

18 februari 2019 om 11:01 Nieuws

NIJKERK Het Platform Binnenstad Nijkerk gaat de mogelijkheden voor samenwerking onderzoeken met de ondernemers uit de binnenstad van Nijkerk welke voor invoering van de bedrijveninvesteringszone (BIZ) hebben gestemd. Het gaat dan om 51 procent van de ondernemers die hebben gestemd.

Wijnand Kooijmans

De tweede poging een BIZ in te voeren mislukte. Van de 157 stemmers was 51 procent weliswaar voor maar de benodigde twee derde meerderheid werd niet gehaald. Tot grote teleurstelling van Rob Veltink, voorzitter van de werkgroep BIZ binnen het Platform Binnenstad Nijkerk. "Dit is een grote teleurstelling, er is wel ruim twee jaar met veel enthousiasme aan dit project gewerkt. Dit uit de vaste overtuiging dat dit voor de Nijkerkse binnenstad bijzonder belangrijk en zinvol is."

Door Han Verhoog, voorzitter ad interim van het Platform wordt aangegeven dat bewezen is dat in tijdens waarin binnensteden het moeilijk hebben bezoekers aan te trekken een BIZ een bewezen doeltreffend instrument is om de binnenstad attractiever te maken. Met, zo zegt hij, als grote voordeel dat alle ondernemers eraan meebetalen.

Op dit moment wordt er wel veel voor de binnenstad gedaan maar veel activiteiten worden gefinancierd door de Nijkerkse Ondernemers Vereniging (NOV). Van de ondernemers in de binnenstad is slechts 35 procent lid. De anderen profiteren hiervan maar dragen er niet aan bij. Verhoog wijst op binnensteden van Putten, Hoevelaken, Harderwijk en Barneveld die wel een BIZ hebben of vergelijkbare methode. En daarmee, in zijn ogen, een concurrentievoordeel hebben op Nijkerk.

Het Platform Binnenstad Nijkerk zegt gemotiveerd te zijn om het werk aan 'Aantrekkelijk Nijkerk' niet op te geven maar met nieuw elan te willen voortzetten. Ook wordt doorgegaan met het werk om 'Lekker Nijkerk – Vol van Smaak' op de kaart te zetten. Hiermee wordt Nijkerk op de kaart gezet als een aantrekkelijke en gastvrije stad waar het lekker verblijven, recreëren, wonen en werken is. Getracht wordt zo veel mogelijk samen te werken met de ondernemers die daaraan mee willen helpen."

advertentie
advertentie