Sparta Nijkerk VR1 maatje te groot voor SVHA VR1

16 februari 2019 om 21:09 Sport/sport Deel je nieuws

De vrouwen van Sparta Nijkerk blijven het bijzonder goed doen in de competitie. Met de 5e overwinning op rij werd de koppositie weer wat verstevigd. Dit keer was SVHA VR1 het slachtoffer. In Herveld werd het 0-3 voor de Spartanen.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren er al 2 grote kansen voor Sparta Nijkerk; de SVHA keepster en paal voorkwamen echter een vroege voorsprong. Het spel vond voor 90% plaats op de helft van SHVA, maar door een te laag tempo en te veel lopen met de bal, kon SVHA overeind blijven. In de 37e minuut dan eindelijk de 0-1. Elvira Dokter gaf de bal aan Elouise van Essen en vrij voor de keepster faalde ze niet.

Na nog een enorme kans gemist te hebben, werd de kleedkamer opgezocht.

Niet geheel tevreden over het spel, maar uiteraard wel met de voorsprong, was de opdracht voor de 2e helft duidelijk: Meer doen met de ruimte op het veld, rust aan de bal en meer doelpunten maken.

Aan alle 3 wensen werd voldaan; met specifieke dank aan Demi van den Brink en Lara van Roon, die enorm veel ballen veroverden en, zonder de andere speelsters te kort te doen, beide een hele goede wedstrijd speelden. De 0-2 in de 57e minuut was, wel of niet een eigen doelpunt, een van richting veranderd schot van Christianne van Bloemendaal.

Een kwartier voor tijd een opvallende wissel aan Sparta zijde; ruim 3 maanden na haar bevalling maakte Rolien Wallet haar rentree. Ze bleek het nog niet verleerd te zijn; in de laatste minuut gaf ze de assist voor de 0-3, waarbij Eva Stam voor de uitstekende afronding zorgde.

Een duidelijke overwinning voor Sparta Nijkerk, die eigenlijk geen moment in gevaar kwam.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 9 maart. Dieren VR1 komt dan op bezoek in Nijkerk.