Sparta korfbal niet opgewassen tegen Noviomagum

12 februari 2019 om 10:09 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Sparta korfbal in Nijmegen tegen de fysiek sterke ploeg Noviomagum. Met de wetenschap dat de thuiswedstrijd tegen deze ploeg kansloos werd verloren, had Sparta een tactiek voorbereid die Noviomagum van een monsterscore moest gaan afhouden.

In een haast lege sporthal in Nijmegen was het begin van de wedstrijd voor Sparta. Door doelpunten van Daan van Slooten en Marieke van de Kraats kwam Sparta op een voorsprong van 0-2. Door de verdedigende tactiek van Sparta kwam er druk op de schoten van Noviomagum. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich daardoor door korte eenschotsaanvallen. Zowel de Nijkerkers als de Nijmegenaren hadden moeite om de korf te vinden. Al snel werd Noviomagum sterker in het afronden van de kansen die ze kregen, waar Sparta de korf niet wist te vinden. Met een stand van 14-9 gingen beide ploegen de rust in.

In het begin van de tweede helft was het Mirjam Top die met twee doelpunten zorgde dat Noviomagum niet verder kon uitlopen. Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het gat verkleind tot 17-14. Vervolgens wist Noviomagum in een periode van tien minuten tien keer de korf van afstand te raken. Een tegenoffensief waar Sparta niet tegen opgewassen was. Aanvallend liep het moeizaam bij de Nijkerkers in deze fase. In de laatste tien minuten wist Sparta nog een aantal keer te scoren. Echt spannend kon Sparta het niet meer maken. Eindstand: 28-23.

Komende zaterdag speelt Sparta een uitwedstrijd tegen concurrent Spirit uit Voorthuizen. Deze ploeg uit Voorthuizen laat afgelopen weken wisselende resultaten zien. De thuiswedstrijd van twee maanden terug eindigde in een gelijkspel. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Aanvang 20.55 uur in sporthal De Voorde in Voorthuizen.