Laagvlieger TOV verrast Veensche Boys

9 februari 2019 om 22:07 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft de goede start na de winterstop qua resultaat geen vervolg kunnen geven. In Baarn gingen de Boys verrassend onderuit tegen het laaggeplaatste TOV: 3-1.

Met wind tegen speelde Veensche Boys aanvankelijk een redelijk goede partij. De thuisploeg liep achter de bal aan en het was niet vreemd dat Veensche Boys snel de 0-1 leiding nam via een treffer van Danny Brouwer. Daarna waren er mogelijkheden genoeg om de score uit te bouwen, maar onder andere doelpuntenmaker Brouwer kon de goede start geen vervolg geven. Tien minuten voor rust kwam TOV ineens op 1-1 met een bekeken kopbal.

Na de thee wilde Veensche Boys met de wind in de rug alsnog de punten meenemen naar Nijkerkerveen. Opvallend genoeg nam TOV echter het heft in handen en al snel leverde dat een strafschop op de daarmee de 2-1. Met extra verse aanvallende impulsen wilde Eddy Hof het tij keren, maar het benutten van kansen brak zijn ploeg op. TOV was wat dat betreft effectiever, want zij wisten de 3-1 nog aan te tekenen.

Een forse tegenvaller voor Veensche Boys, wat koploper De Bilt zag uitlopen en concurrent Delta Sports dichterbij komen.