NSC door Hierden omgekegeld

9 februari 2019 om 21:52 Sport/sport

NIJKERK NSC heeft zaterdag bij Hierden een toch onverwachte 3-2 nederlaag geleden. Een 2-0 achterstand werd weggewerkt, maar in de slotfase ging het toch mis bij de Nijkerkers. NSC verloor niet alleen de punten, maar (tijdelijk) ook de koppositie.

De wind was, net als bij andere wedstrijden, een serieuze opponent. Hierden profiteerde in de eerste helft van 'het windje mee' en scoorde uit twee hoekschoppen met dwarrelballen: 2-0. De Nijkerkers kwamen amper in hun spel en moesten zelfs oppassen voor meer tegentreffers. Des te groter was de opluchting toen Eyup Termelez op slag van rust, op aangeven van Yordi Grovenstein, de 2-1 binnentikte.

Grovenstein was toch weer, net als de laatste duels, prima op dreef en stond aan de basis van de gelijkmaker. Zijn schot belandde op de lat, maar de rebound was voor Mark Fennebeumer die de 2-2 aantekende.Hierden kraakte hierna en gooide het op een fysieke strijd. Dat resulteerde in een rode kaart, maar met toen man nam Hierden toch weer de leiding enkele minuten voor tijd: 3-2.

NSC zette nogmaals alles op alles en zag het team van Hierden worden gereduceerd tot negen man. De NSC-ers scoorden niet meer en moesten de nederlaag incasseren. Een extra smetje was dat ook Kevin van Essen het veld moest verlaten na een tweede gele kaart voor een handsbal.