Sparta Nijkerk VR1
Sparta Nijkerk VR1 Hans Stam

Sparta Nijkerk VR1 hervat competitie met patentscore van 1-0

9 februari 2019 om 23:11 Sport/sport Deel je nieuws

Na een lange winterstop en een knappe 1-0 oefenzege op 2e klasser Blauw Geel’55 stond er zaterdag bij de hervatting van de competitie meteen een belangrijke wedstrijd op het programma voor de vrouwen van Sparta Nijkerk; nummer 3 AZSV VR2 kwam op bezoek bij de Nijkerkse koploper.

De uitwedstrijd in september werd met 1-0 gewonnen en ook nu werd 1-0 de einduitslag. Dit ging echter makkelijker dan vooraf gedacht; AZSV werd de hele wedstrijd niet gevaarlijk.

De aftrap van de wedstrijd werd verricht door 3 Leeuwinnen van de Week; Rosanne, Julia en Roos combineerden door de AZSV verdediging en scoorden het eerste doelpunt.

Na de officiële aftrap nam Sparta Nijkerk meteen het initiatief; de eerste toch wel grote kans was er al in de 3e minuut, maar Elvira Dokter stuitte helaas op de Aaltense keepster. Met de wind in de rug werd AZSV op de eigen helft terug gedrongen. Ondanks nog een paar kansen en een 5-tal corners lukte het voor rust niet om de bal in het net te krijgen.

De tweede helft hetzelfde beeld, met het verschil dat er nu wel gescoord werd. Christianne van Bloemendaal werd ingebracht en was al na een aantal minuten beslissend door een assist te geven, die door Elouise van Essen op fraaie wijze in de kruising werd afgerond. 68e minuut 1-0.

AZSV moest komen, maar dat lukte bepaald niet; het voetbalde aardig mee op het middenveld, maar werd totaal niet gevaarlijk. Sparta Nijkerk keepster Dana Wijnands hield zo opnieuw, voor de 7e keer alweer dit seizoen, een clean sheet, met dank aan de solide verdediging onder leiding van Kataline Hiensch.

Het patent op de 1-0 blijft dus gehandhaafd en geeft vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Het gat met nummer 2 SDC Putten, dat niet in actie kwam, is opgelopen naar 7 punten, met dien verstande dat zij nog 2 wedstrijden tegoed hebben.

Volgende week mogen de Spartanen op bezoek bij SVHA VR1 in Herveld. Ook dan zal er weer maximaal gestreden moeten worden voor de 3 punten.