Surf heren 1 2018/2019
Surf heren 1 2018/2019 Alexander Gijsen

Surf heren 1 verstevigt koppositie

6 februari 2019 om 23:18 Sport/sport Deel je nieuws

OLDEBROEK - Afgelopen vrijdag vond dan eindelijk de topper binnen het regionale tweede klasse volleybal plaats. Surf heren 1 mocht als koploper afreizen naar Oldebroek voor de confrontatie met de huidige bezetter van de tweede plaats; Blauw-wit. Beide teams hadden ondertussen duidelijk afstand genomen van de rest van de competitie. Het verschil tussen Surf en Blauw-wit bedroeg echter nog maar 4 punten. Menig volleyballiefhebber zal weten dat dit verschil binnen één wedstrijd ongedaan gemaakt kan worden, wat betekende dat Blauw-wit ook nog steeds een goede kans had op die felbegeerde eerste plek.

Beide teams hadden elkaar nog niet eerder ontmoet in de competitie wat voor de nodige spanning zorgde. Zowel Surf als Blauw-wit was dus tot op het bot gebrand om de overwinning binnen te slepen. Coach Middelkamp begon met het zestal dat in de voorafgaande training al was klaargestoomd voor deze kraker. Zo stonden Meijer, Nijenbrinks, van Arnhem, Stellingwerf, van de Brug en Piekema de eerste set binnen de lijnen om een goede start te verzorgen. En dit bleek zeker geen verkeerde keus. Tijdens de eerste paar punten ging de stand gelijk op, maar al snel wisten de mannen van Surf zichzelf te onderscheiden. Door degelijk en fanatiek volleybal werd de stand met 25-15 beslist in het voordeel van de Hoevelakers.

Met dezelfde opstelling werd ook de tweede set ingeluid. Blauw-wit maakte een sterke start waardoor Surf een tijdje achter de feiten aan bleef lopen. Maar mede dankzij een hard werkende verdediging en rake klappen aan het net door van de Brug en Piekema kon Surf de set met positief resultaat afronden waarbij er een keurige 25-19 op het scorebord genoteerd werd. De 2-0 achterstand tijdens zo'n belangrijke wedstrijd was voor de mannen uit Oldebroek lastig te verwerken. Daar tegenover roken de mannen van Surf de overwinning waardoor deze extra gemotiveerd waren om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Dit resulteerde tijdens de derde set in een overduidelijke 25-15 voor Surf.

Maar natuurlijk is daar altijd nog de vierde set. En als er om het kampioenschap gestreden wordt is elk punt belangrijk. Ook Blauw-wit bleek hiervan op de hoogte te zijn want van opgeven wilden de mannen uit Oldebroek nog niks weten en begonnen hierdoor messcherp aan deze laatste set. Ondertussen was bij Surf spelverdeler Kas in het veld gekomen. De theorie dat je van drie sets op de bank zitten koud zou worden wist hij moeiteloos te weerleggen, want ook hij wist zijn aanvallers piekfijn te vinden. Blauw-wit deed alles wat het kon maar was ook deze set niet opgewassen tegen de enorme puntenhonger van Surf. Met 25-22 voor Surf was het de laatste set nog spannend maar desalniettemin wist Surf wederom een 4-0 overwinning te grijpen. Het gat bedraagt nu 9 punten waardoor het kampioenschap voor Surf slechts een kwestie van tijd lijkt te zijn.