Veensche Boys stevig op tweede plaats

2 februari 2019 om 22:53 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys won zaterdag met 3-1 tegen Waterwijk uit Almere. Daarmee werd de tweede plaats op de ranglijst verstevigd omdat Delta Sports opnieuw verloor. Het betekent een prima start na de winterstop voor de ploeg van Eddy Hof.

Eenvoudig was de winst niet, want Waterwijk voetbalde in de eerste helft goed mee. Dat de Boys toch met een 2-0 voorsprong gingen rusten hadden ze te danken aan de doelgerichtheid van de spitsen Nico van den Brom en Kevin Hols. Een prima uitgangspunt voor de tweede helft met als voornaamste opdracht om de winst niet te verspelen.

Dat gebeurde niet, want Veensche Boys nam meteen de touwtjes stevig in handen. Het wachten was op de 3-0, maar ineens viel de 2-1 door een afstandsschot van Roy de Vries. Even leek Veensche Boys te bezwijken onder het opportunistische spel van de ploeg uit Almere, maar de 2-2 werd (terecht) afgekeurd. Des te groter was de opluchting toen Edwin van de Molen het duel besliste met de 3-1. Een lastig duel werd zo met een goede winst afgesloten en op de ranglijst blijft Veensche Boys goed in de top geposteerd. 

advertentie
advertentie