Afbeelding
Google Maps

Kazemat in Hoevelaken open voor publiek

29 januari 2019 om 09:47 lokaal

HOEVELAKEN De kazemat aan de Weldammerlaan in Hoevelaken wordt in de toekomst opengesteld voor het publiek. De gemeente Nijkerk heeft hierover overeenstemming bereikt met de eigenaar van het perceel.

Wijnand Kooijmans

De eigenaar gaat de aanwezige voormalige bedrijfsbebouwing op het perceel slopen. Het gaat om zo'n zeshonderd vierkante meter aan bebouwing. Daarnaast wil hij vierhonderd vierkante sloopmeters aankopen om de bouw van een extra woning mogelijk te maken. Het college van burgemeester en wethouders stemt hier in principe mee in. 

PAD In de plannen is ook voorzien in de aanleg van een pad. Dat pad komt te liggen langs de Weldammerlaan. Daardoor wordt de privacy aan de achterzijde van de nieuwe woning niet aangetast. De eigenaar heeft nog wel zorgen over de combinatie van ruiter- en voetpad, mede in relatie tot de veiligheid. Hij stemt wel in met de aanleg, maar over het gebruik wordt nog overleg gevoerd met de gemeente.  

OVERLAST Er is ook rekening gehouden met ruimte voor de toekomstige bezoekers van de kazemat om hier te kunnen parkeren. De kazemat moet, zo geeft het college aan, wel in de oorspronkelijke stijl worden hersteld. Onder meer moet de opslag worden verwijderd. Er worden nog afspraken gemaakt over de openingstijden. De eigenaar heeft hierom gevraagd omdat hij wil voorkomen dat er 's avonds sprake is van overlast door bezoekers van de kazemat.

GRASLAND Het resterende deel van het agrarisch perceel wordt ingericht als bloemrijk grasland of een kruidenrijke akker. Hierover is overeenstemming. Het is nog niet duidelijk of dit gedeelte eventueel kan worden betrokken bij de natuurcompensatie door Rijkswaterstaat in verband met de reconstructie van Knooppunt Hoevelaken.

advertentie
advertentie