Zwaarbevochten gelijkspel voor Voice

27 januari 2019 om 20:50 Sport/sport Deel je nieuws

De handballers van Voice hebben in Diemen tegen Zeeburg, dat derde staat op de ranglijst, een gelijkspel uit het vuur gesleept. In de laatste minuten maakte de ploeg een achterstand van drie punten goed en kwam het terug tot een 19-19 gelijkspel.

De thuiswedstrijd eerder dit seizoen won Voice met één doelpunt verschil. De gastheren hebben een opmars gemaakt en staan op de derde plaats. Voice bivakkeert in de middenmoot. Zeeburg is een beweeglijke ploeg die een hard en fysiek spel speelt. De thuisploeg nam binnen een minuut een 2-0 voorsprong, maar verspeelde die even snel weer aan Voice. Zo ging de eerste helft op en neer. Voice liet zich aan het eind van de eerste helft toch nog een paar keer verrassen en Zeeburg ging met een 13-11 voorsprong de rust in.

In de tweede helft bleven de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. De voorsprong voor Zeeburg bleef lang twee doelpunten. Voice kwam met nog zo’n zes minuten te spelen weer terug tot 15-15. De opleving leek van korte duur, want Zeeburg herpakte zich met drie doelpunten op rij. De ploeg uit Diemen had echter wel steeds meer overtredingen nodig om Voice van zich af te houden en dat begon Zeeburg op te breken. De laatste minuten vielen er een aantal tijdstraffen aan Diemense zijde en Voice profiteerde van de extra ruimte. Met nog een halve minuut te spelen kreeg Voice een strafworp. Deze werd benut en daarmee kwam de score op 19-19. Dit was, doordat Zeeburg een laatste kans miste, de einduitslag.