Zakelijke winst Sparta Nijkerk

27 januari 2019 om 09:00 Sport/sport

NIJKERK Met een vertraging van een week hervatte Sparta Nijkerk zaterdag de competitie. Op eigen, sneeuwvrij gemaakte, veld wonnen de Nijkerkers met 1-0 van Flevo Boys. Ee magere overwinning, maar dit lag vooral aan de Spartanen zelf; zij verzuimden het duel eerder definitief te beslissen.

Voor de rust legde Sparta Nijkerk de gasten hun wil op en Flevo Boys kwam niet veel tot aanvallen. Sparta Nijkerk creëerde niet heel veel grote kansen, maar er veel dreiging. Leon Broekhof tekende na een half uur voor de verdiende 1-0 en ook daarna waren er mogelijkheden, maar werd er niet meer gescoord.

Na de pauze ging Flevo Boys meer vooruit voetballen en het duel kwam meer in evenwicht. Of het aan de dadendrang van Flevo Boys lag, of aan het terugzakken van Sparta Nijkerk, is onduidelijk maar de spanning nam toe. Waar Flevo Boys echter geen enkele echt grote kans kreeg, had Sparta Nijkerk het duel allang kunnen en moeten beslissen. De ingevallen Janic Makizodila had bijvoorbeeld al drie opgelegde mogelijkheden.

Het bleef dus spannend tot het eindsignaal, maar Sparta Nijkerk sleepte de 1-0 over de finish. Geen grootse wedstrijd, maar wel een verdiende en zakelijke overwinning, die de Nijkerkers op de tweede plaats brengt in de Hoofdklasse B.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie