Afbeelding
AJ Heikoop

Nijkerk sluit contract voor plaatsen laadpalen

24 januari 2019 om 18:26 lokaal

NIJKERK Het bedrijf Allego/Eco Tap krijgt voor een periode van drie jaar het alleenrecht voor plaatsing van elektrische laadpalen in de gemeente Nijkerk.

Wijnand Kooijmans

Met het contract wil het college van burgemeester en wethouders het elektrisch vervoer stimuleren. In tegenstelling tot de verwachting is de gemeente zelf geen financiële bijdrage verplicht voor de realisatie van de oplaadpunten. Voor de gebruikers ziet het college ook voordelen: het laadtarief bedraagt vijftien eurocent per kilowatt uur.

VOORWAARDE Op aanvraag van bewoners of werknemers wordt een laadpaal geplaatst op één van de locaties die hiervoor door de gemeente is aangewezen. Wel geldt als voorwaarde dat de bewoner/werknemer geen mogelijkheid heeft op eigen terrein een laadpunt te realiseren. Binnen een loopafstand van ongeveer 250 meter van het adres van de aanvrager mag nog geen laadpaal staan of zijn gepland. Ook moet men woonachtig zijn of minimaal twintig uur per week werkzaam op de aangevraagde locatie.

De locaties die door de gemeente zijn aangewezen zijn veelal gelegen bij scholen, winkels en andere openbare voorzieningen. Opzet is dat palen niet hinderlijk in het zicht komen te staan en zijn gelegen bij meerdere parkeerplaatsen in de omgeving. Ook moet een goede stroomvoorziening aanwezig zijn.

UITBREIDING Bij voldoende bezetting van de laadpalen wordt gekeken naar uitbreiding van het aantal locaties en hiervoor geschikte locaties. Bij de gemeente zijn inmiddels vier aanvragen ingediend. De verwachting is dat de eerste laadpalen medio februari kunnen worden geplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie