Afbeelding
112Heuvelrug.nl

Rondleiding en rit in politieauto na aangifte van gestolen schepje

22 januari 2019 om 18:10 lokaal

NIJKERK Drie 9-jarige jongens zijn naar het politiebureau gelopen, omdat hun schep werd gestolen toen ze een hut aan het maken waren. Toch bleek het geen vervelende dag voor hen te worden, want wijkagent Robert Bronsink nam ze vervolgens onder zijn hoede.

,,Rond een uur of zes in de avond had ik plotseling drie jongens voor het politiebureau in Nijkerk staan. Na enige aarzeling stapten ze het bureau binnen en vertelden ze dat hun schep was gestolen tijdens het bouwen van hun hut. Ze wilden graag aangifte doen. Gezien het tijdstip en omdat het inmiddels al een poosje donker was, vroeg ik ze of ze niet allang thuis moesten zijn. Dat bleek het geval, maar ze wisten eigenlijk ook niet meer goed hoe ze nou thuis moesten komen omdat het best wel een stuk lopen was naar het bureau."

In overleg met één van de ouders heeft de wijkagent de jongens een korte rondleiding op het bureau gegeven met een kop warme chocolademelk in de hand. ,,Daarna mochten ze in de politieauto mee naar huis rijden waar ze in ieder geval een goed verhaal hadden tijdens het eten en de dag erna op school zou volgens de jongens ook een feest worden." Eén van de jongens vertelde vervolgens dat hij zijn spreekbeurt over de politie zou gaan houden. ,,Dat maakte mij natuurlijk wel trots."

De wijkagent waarschuwt de boef die de schep heeft gestolen om hem terug te brengen 'want anders mag je met mij mee en de politiecel was niet zo gezellig, volgens de drie jongens'.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie