Muizenruiters maken in Nijkerkerveen.
Muizenruiters maken in Nijkerkerveen. Sandra Plette

Dit is er de komende week te doen in en om Nijkerk

23 januari 2019 om 16:57 lokaal

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

25 januari 2019

Nijkerk

[Extra lezing Nijkerk en de Zuiderzee
[19:30 Venestraat 16
De lezingen van Theo Slijkerman over Nijkerk en de Zuiderzee (de watersnood van 1916, de Arkersluis en de Zuiderzeewerken) zijn een groot succes. De avond van half november was uitverkocht, en ook voor de lezing van 24 januari zijn alle kaartjes al verkocht. Daarom wordt er nog een extra kans geboden om deze interessante lezing bij te wonen op vrijdagavond 25 januari. De expositie is dan ook nog te bekijken, want die is verlengd tot en met 26 januari. Het museum is open vanaf 19.00 uur. Adres: Venestraat 16, Nijkerk. Toegang: 5 euro. Kaartjes zijn te koop bij de balie van het museum of te reserveren via info@museumnijkerk.nl (maximaal 35 plaatsen). Zie ook www.museumnijkerk.nl

Hoevelaken

[Lezing 'Van bomvondst tot bevrijding'
[20:00 De Brink 10
Vertelling over de in 2018 gevonden vliegtuigbom in het Hoevelakense Bos met uitleg over bunkers, loopgraven en beschietingen in Hoevelaken 1945. Dorpshuis De Stuw. Toegang gratis.

26 januari 2019

Nijkerk

[Inloophuis in de Kruiskerk
[9:30 Venestraat 44
Er zijn mogelijkheden om samen een spelletje te doen, zoals koersballen. Voor de kinderen is er speelgoed en er kan worden geknutseld. Het is ook mogelijk om te haken. Om 10.15 uur kan er in een kleiner gezelschap gesproken worden over geloof en de Bijbel

Nijkerk

[Sneeuwvlokje: een winters sprookje
[14:30 Icoontheater Leeghwater 1-3
Op zaterdag 26 januari schitteren alle dansgroepen van NGV Excelsior in de winterse voorstelling "Sneeuwvlokje". De voorstelling wordt gehouden in het Icoontheater in Vathorst. De toegangsprijs is 5 euro. Kaartverkoop in de les of mail naar: jazzafdeling@ngvexcelsior.nl. De avondshow is om 19.00 uur.

[Nieuw concert van Bach Consort Nijkerk
[16:15 Holkerstraat 36
Er worden twee werken van Bach uitgevoerd; 'Alles nur nach Gottes willen' (cantate 72) en de Lutherse Mis in G (BWV 236). Daarnaast zingt het koor een modern werk van de jonge componist Jake Runestad en worden liefhebbers van instrumentale muziek getrakteerd op een stuk van Zelenka: 'Hipocondrie a 7 Concertanti'. Het concert is gratis.

27 januari 2019

Nijkerk

[Zondagmiddagpodium met popkoor Popvalley
[15:00 Frieswijkstraat 99
Popkoor Popvalley uit Leusen verzorgt tussen 15.00 en 16.00 uur een optreden in de bibliotheek. Het koor richt zich op popsongs vanaf de jaren '70 tot aan heden. Toegang is gratis voor alle bezoekers, dus ook voor niet-leden.

31 januari 2019

Nijkerk

[Filmcafé Nijkerk: The Post
[19:30 Frieswijkstraat 99
Film 'The Post' te zien in de Bibliotheek Nijkerk. Een meeslepend verhaal over de samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever Katherine Graham en redacteur Ben Bradlee van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste de Pentagon papers aan het licht te brengen. Kaarten: 7 euro. Tickets via www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop bij de bibliotheek.

Hoevelaken

[Kronkelhazelaarkrans maken
[19:30 Hogebrinkerweg 45
Bloemschikworkshop bij Groei&Bloei onder leiding van Vera de Boer: kronkelhazelaarkrans maken. De deelnemers hoeven zelf alleen een scherp mesje, snoeischaar en draadtang mee te nemen. Voor het vervoer en als bescherming tegen de kou is een doos of kratje en een vuilniszak handig. Groei&Bloei-leden betalen 22,50 euro, niet-leden 27,50 euro. Voor informatie en aanmelden: bloemschikkenbijgroeienbloei@gmail.com of 06-40903656 Vera de Boer.

Nijkerk

[Het Jonge Ondernemers Café
[20:00 Molenplein 7
Ongedwongen samenzijn met jonge ondernemers uit de buurt. Jonge ondernemers die van gezelligheid, drankjes en het praten over ondernemen houden, zijn welkom. Gratis inschrijven via www.mandelo.nl/joc

1 februari 2019

Hoevelaken

[Van Altena Cup 2019
[20:30 Van Dedemlaan 2
Op vrijdag 1 februari en vrijdag 8 februari wordt er bij het Hoevelakens Schaakgenootschap gestreden om de Van Altena Cup. Dit is een open kampioenschap, iedereen is daarom welkom. Deelname is gratis. Het toernooi wordt gespeeld bij de Volksuniversiteit Hoevelaken, van Dedemlaan 2 in Hoevelaken en aanvang op de beide avonden is 20.30 uur. Inschrijving vindt op de eerste avond plaats.

2 februari 2019

Nijkerkerveen

[Muizenruiters maken in Nijkerkerveen
[9:00
Op zaterdagochtend 2 februari gaat de werkgroep Landschapsbeheer aan de slag in Nijkerkerveen. De groep gaat daar nieuwe Muizenruiters maken. Muizenruiters zijn kleine hooibergen, die op een driepoot van takken worden opgetast, en zo vrij van de grond liggen. Daaronder is het fijn vertoeven voor muizen. Het gezelschap verzamelt om 9.00 uur op de Vrouwenweg, ter hoogte van huisnummer 21. De groene IVN vlag zal de inrit markeren. Het duurt tot uiterlijk 12.30 uur. Aanmelden is gewenst: landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl.

Nijkerk

[BoekStartfeest in bieb Nijkerk
[10:00 Frieswijkstraat 99
De Nationale Voorleesdagen worden afgesloten met een feestje omdat BoekStart 10 jaar bestaat. Tijdens deze ochtend zijn er twee muziekworkshops voor kinderen tot 4 jaar. Ook wordt er voorgelezen en kan er gespeeld worden met speelgoed van Pinoccio. Voor meer informatie en aanmelden voor de muziekworkshops: bibliotheeknijkerk.nl.

Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie